Axl Rose a dat in judecata compania Activision, creatoarea jocului video "Guitar Hero", pe care o acuza ca a folosit piesa "Welcome to the Jungle" a trupei Guns N' Roses, fara a respecta un contract anterior, care nu-i permitea sa utilizeze imagini cu Slash, fostul chitarist al grupului american.
Potrivit agentiei de presa Reuters, intr-un proces intentat, marti, la Curtea Superioara din Los Angeles, Axl Rose si compania sa Black Frog Music au declarat ca reprezentantii companiei Activision Blizzard l-au indus in eroare pe solist, convingandu-l sa le permita sa foloseasca piesa "Welcome to the Jungle" in jocul video "Guitar Hero III", dupa ce i-au promis in timpul negocierilor ca acest joc nu va contine imagini cu fostii componenti ai trupei Guns N' Roses, care au format ulterior grupul Velvet Revolver, potrivit MEDIAFAX.

Atunci cand Axl Rose a aflat ca un personaj realizat dupa imaginea chitaristului Slash si cateva dintre piesele trupei Velvet Revolver vor fi incluse in jocul "Guitar Hero III", solistul a revenit asupra deciziei sale de a permite folosirea piesei "Welcom to the Jungle", insa reprezentantii companiei Activision l-au mintit si i-au spus ca includerea acelui personaj si a acelor cantece a fost realizata doar in scopuri promotionale, pentru a promova jocul in cadrul unor targuri si expozitii de profil.

Insa in momentul in care jocul "Guitar Hero III" a fost lansat pe piata, el continea "o descriere animata a lui Slash, cu celebrul lui joben negru, par lung carliontat, ochelari de soare si un piercing in nas", se afirma in plangerea depusa de Axl Rose. In versiunea finala a jocului, personajul Slash apare in mod frecvent, iar acest lucru a declansat furia solistului Axl Rose, potrivit presei americane.

Axl Rose a sustinut totodata ca piesa "Sweet Child O' Mine" a trupei Guns N' Roses a fost utilizata intr-o campanie de promovare online a jocului "Guitar Hero III", in ciuda faptului ca licenta pentru aceasta piesa era valabila exclusiv pentru acest joc. In virtutea acestor acuzatii, Axl Rose a solicitat companiei Activision plata unor daune in valoare de 20 de milioane de dolari.

  • De-a lungul anilor, trupa Guns N' Roses a vandut peste 100 de milioane de albume in intreaga lume, dintre care peste 76 de milioane numai in Statele Unite ale Americii. Fiecare album Guns N' Roses a intrat in topul Billboard, in multe topuri europene, dar si in cele din Asia si America de Sud. Cel mai bine vandut disc al grupului este "Appetite For Destruction", cu peste 38 de milioane de exemplare vandute la nivel mondial. In discografia grupului figureaza sase albume de studio, trei EP-uri si un album live, dar si multe alte compilatii.

Dupa 1993, Guns N' Roses se desfiinteaza, dar, cand nimeni nu se mai astepta, in 2008, revine in atentie cu un nou disc de studio numit "Chinese Democracy". A fost marea surpriza a anului 2008 si, in acelasi timp, un comeback de referinta in istoria rockului. Punctul forte al grupului a ramas aparitia live, asa ca "Chinese Democracy World Tour" a devenit un bun prilej pentru fani sa-i revada la lucru dupa o pauza indelungata.
Citeste si:
Slash si Lars Ulrich, printre vedetele care au participat la...
Slash si Lars Ulrich, printre...

In prezent, trupa Guns N' Roses este formata din Axl Rose (vocal, pian), Dizzy Reed (clape, pian, sintetizator, backing vocals), Tommy Stinson (chitara bas, backing vocals), Chris Pitman (clape, backing vocals), Richard Fortus (chitara), Frank Ferrer (baterie, percutie), Ron "Bumblefoot" Thal (chitara), DJ Ashba (chitara).

Pe 21 septembrie, trupa Guns N' Roses a concertat si in Romania, la complexul Romexpo din Capitala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.