Patchwork-ul poate fi definit ca o modalitate creativa de a imbina bucati de materiale diferite ca textura si culoare, pentru a obtine o piesa vestimentara ingenioasa, originala.

Deosebit de apreciata in trecut, aceasta tehnica a fost readusa la viata de creatorii de moda, care prin deosebita imbinare a texturilor, au conceput creatii spectaculoase, cat mai originale. In prezentarea colectiilor toamna-iarna 2010, casele de moda Missoni, Rodarte, Balenciaga sau DKNY, s-au intercut in a-si surprinde audienta prin creatii cat mai original confectionate, obtinute prin alaturarea de materiale contrastante sau imprimeuri care imita tehnica patchwork; galerie foto aici si aici.

Stilul patchwork a readus in atentie inca din sezonul trecut imprimeurile entice, stilul boho-chic si jocul contrastelor. O tinta simpla, monocroma poate fi usor pusa in valoare de o fusta cu detalii patchwork sau de un accesoriu lucrat in aceasta tehnica. In sezonul toamna iarna sunt la moda fularele confectionate din materiale diferire, care mizeaza pe tricot si texturi colorate. De asemenea, insertiile de blana, intrezarite pe genti, veste sau la incaltaminte, confera un efect vizual deosebit.

Tehnica patchwork poate fi extrem de utila si iubitoarelor de handmade. Cu putina indemanare si creativitate, prin coaserea diferitelor bucati de materiale, se pot confectiona genti, saluri sau chiar ponchouri, care vor starni interesul celor din jur.

Citeste mai multe despre imprimeul patchwork pe kudika.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.