James Blunt spune ca a evitat izbucnirea unui nou razboi mondial prin refuzul de a se supune unui ordin pe vremea in care era ofiter al armatei britanice.

Cantaretul a facut aceasta dezvaluire in cadrul unui interviu cu John Pienaar la Radio 5, in care a vorbit despre cariera sa militara la care a renuntat pentru muzica.

Chiar daca pare greu de crezut, artistul, care a vandut peste zece milioane de albume datorita unui cantec despre o fata frumoasa vazuta in statia de metrou, a fost candva ofiter in armata britanica.

Blunt a povestit ca in 1999, cand servea pentru NATO in conflictul din Kossovo, a primit ordinul de a “anihila” 200 de soldati rusi si a refuzat categoric sa faca acest lucru, riscand o condamnare din partea Curtii Martiale. Nu s-a ajuns insa la aceasta situatie, scrie The Guardian.

Desi generalul american Wesley Clark a emis o comanda pentru ca trupele "sa ajunga la aerodrom si sa puna stapanire pe el", rusii au ajuns acolo primii. "Aveam 200 de rusi aliniati in fata noastra, tinand armele indreptate spre noi agresiv. Comanda directa a generalului Wesley Clark a fost de a-i “distruge", isi aminteste Blunt.

"Am refuzat ordinul. Am fost foarte clar in legatura cu asta. Sunt unele lucruri despre care stii ca sunt corecte si altele despre care stii cu siguranta ca sunt gresite. Acest simt al moralitatii este foarte inradacinat in constiinta soldatilor britanici", a spus James Blunt.

Generalul britanic Mike Jackson a spus: "Nu am de gand sa-i las pe soldatii mei sa fie responsabili pentru demararea celui de-al treilea razboi mondial". "Atunci ne-a sugerat sa incercuim aerodromul", a adaugat cantaretul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.