Actorii americani vor descoperi, incepand din iulie 2011, "deliciile" clasei economic atunci cand vor calatori cu avionul, in urma acordului semnat recent de sindicatele actorilor si producatorii de la Hollywood, care pune capat privilegiului actorilor de a calatori la clasa business, potrivit AFP.

Daca acest protocol va fi ratificat, actorii americani vor fi nevoiti sa calatoreasca in interes de serviciu la clasa economic pe distante mai mici de 1.000 de mile (1.609 kilometri), dar si pe rutele Los Angeles - Vancouver si New York - Toronto, scrie MEDIAFAX.

Daca vor fi obligati sa calatoreasca in interes de serviciu pe distante mai mari, actorii vor avea dreptul sa aleaga clasa business.

Actorii americani vor dispune insa in continuare de dreptul de a-si negocia conditiile calatoriilor cu avionul, individual, pentru fiecare contract punctual.

Presa americana considera ca reprezentantii marilor studiouri de la Hollywood vor avea cu siguranta aceleasi exigente si fata de regizori. Negocierile dintre producatori si Sindicatul regizorilor americani (Directors Guid of America - DGA) vor debuta peste cateva zile.

Sindicatele actorilor americani si principalele studiouri hollywoodiene au anuntat, duminica, ca au semnat un nou acord pentru trei ani. Actualul contract care reglementeaza raporturile de munca dintre actori si studiouri va expira pe 30 iunie 2011. Noul contract va intra in vigoare pe 1 iulie 2011 si va fi valabil pana pe 30 iunie 2014.

Noul contract prevede in special o crestere salariala de 6% in urmatorii trei ani si o crestere de 10% a contributiilor platite de angajatori pentru fondul de pensii si fondul asigurarilor de sanatate ale actorilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.