Actorii americani Demi Moore si Ashton Kutcher s-au alaturat Biroului ONU insarcinat cu combaterea drogurilor si a criminalitatii pentru a lansa un Fond de ajutorare a victimelor traficului cu fiinte umane, femei si copii care sunt inrolati cu forta in comertul sexual.

Banii stransi de Fondul ONU vor fi folositi pentru a furniza un sprijin legal persoanelor exploatate si a le ajuta sa-si refaca viata, scrie AGERPRES.

Cei doi actori a denuntat ceea ce au numit 'micul secret murdar' al femeilor silite sa se prostitueze pe internet, lucru pe care Demi Moore l-a considerat o forma de "sclavagism a timpurilor moderne".

Ashton Kutcher a adaugat ca doreste ca internetul sa nu mai fie locul unui astfel de trafic, precizand ca trei sferturi din platile implicate in traficul de femei si copii, estimate la 32 de miliarde de dolari pe an, se fac pe internet. Exista o prostitutie care se negociaza "in spatele portilor inchise ale internetului. In spatele acestor porti inchise, poti sa cumperi pe internet si sa ai impresia ca ramai complet anonim. Adevarul despre acest tip de sclavie este un secret murdar. Se intampla peste tot, chiar sub ochii nostri si noi suntem indiferenti", a adaugat Ashton Kutcher.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.