Trupa Coldplay s-a clasat pe prima pozitie intr-un top inedit al artistilor a caror muzica actioneaza asupra ascultatorilor ca un somnifer eficient, potrivit unui sondaj organizat recent in Marea Britanie.
Potrivit news.sky.com, sondajul a fost realizat de lantul hotelier Travelodge si include nume sonore in primele 10 pozitii - Barry White, Taylor Swift, dar si W. A. Mozart. Potrivit aceluiasi sondaj, 84% dintre respondenti au afirmat ca muzica reprezinta felul lor preferat de a se relaxa atunci cand merg la culcare.

Un expert de la Edinburgh Sleep Centre din Marea Britanie a declarat: "Rezultatele mai multor studii anterioare efectuate pe grupuri diferite de barbati si femei au relevat faptul ca muzica lenta, relaxanta, ascultata inainte de culcare conduce la o serie de beneficii privind somnul. Printre aceste beneficii se numara o durata a somnului mai mare, un numar mai mic de treziri in timpul noptii si scurtarea duratei de timp de care are nevoie o persoana pentru a adormi", potrivit MEDIAFAX.

Potrivit aceluiasi sondaj, 25% dintre respondenti au declarat ca prefera sa mearga la culcare ascultand muzica la iPod, iar 10% dintre ei au spus ca au avut visuri mai frumoase dupa ce au ascultat muzica inainte de a adormi.

Cantaretul Michael Buble s-a clasat pe locul al doilea in acest sondaj, iar podiumul a fost completat de trupa Snow Patrol.

Locurile urmatoare au fost ocupate, in ordine, de Alicia Keys, Jack Johnson, Taylor Swift, Mozart, Barry White, Leona Lewis si Radiohead.

Grupul Eurythmics, celebru in anii '80 pentru hitul "Sweet Dreams" (visuri placute), nu apare in acest clasament inedit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.