Peter Jackson, regizorul filmului "The Hobbit", a declarat ca s-ar putea ca productia sa nu mai fie filmata in Noua Zeelanda, din cauza unor solicitari financiare ale sindicatelor de actori neozeelandezi.

Potrivit regizorului, directorii studiourilor americane Warner Bros sunt "foarte ingrijorati in ceea ce priveste investitia lor de 500 de milioane de dolari" si planuiesc sa incheie filmarile in Noua Zeelanda, saptamana viitoare, scrie MEDIAFAX.

"Acesta este inceputul unui efect de domino, deoarece Noua Zeelanda isi creeaza reputatia unui loc nesigur pentru studiourile de film", a declarat Peter Jackson intr-un comunicat.

Peter Jackson este autorul trilogiei "Stapanul Inelelor", filmata in Noua Zeelanda. "Intr-o noapte, sindicatul NZ Equity a ruinat o reputatie care a fost creata in 40 de ani", a spus acesta, care este in conflict cu sindicatul, ce a cerut un salariu minim fix pentru actori.

Premierul neozeelandez, John Key, a spus ca inca spera sa convinga Warner Bros sa nu se retraga din Noua Zeelanda. Dar, potrivit sotiei lui Jackson, Fran Walsh, studiourile Warner Bros intentioneaza sa foloseasca studiourile Leavesden, de langa Londra.

"Au un studio enorm, unde s-a filmat si «Harry Potter» si care este perfect pentru noi", a declarat aceasta unui radio neozeelandez.

  • Industria cinematografica din Noua Zeelanda are o valoare de 1,62 miliarde de euro, fara sa fie incluse in aceasta suma si veniturile din turismul de pe platourile de filmare ("Ultimul Samurai", cu Tom Cruise, sau "Avatar", de James Cameron).

Filmarile la "The Hobbit" au fost deja intarziate de probleme legate de distributie si buget. De asemenea, potrivit producatorilor, alte tari ofera reduceri fiscale mult mai mari decat Noua Zeelanda.

Filmarile pentru "The Hobbit", care va avea doua parti, vor dura cel putin un an.

  • Cat despre distributie, actorul britanic Martin Freeman il va interpreta pe Bilbo Baggins, eroul cartii 'Bilbo the Hobbit' de Tolkien (autorul trilogiei 'Stapanul inelelor'), scrie AGERPRES.

Martin Freeman, 39 de ani, a jucat in mai multe filme, printre care 'Love Actually', fiind cunoscut indeosebi pentru rolul reprezentantului comercial din serialul comic britanic 'The Office' de Ricky Gervais.
Citeste si:
Top 10 cele mai PIRATATE filme ale tuturor timpurilor
Top 10 cele mai PIRATATE...

  • "The Hobbit" este un roman scris in 1937 de autorul britanic J.R.R. Tolkien si prezinta povestea personajului Bilbo Baggins, plecat in cautarea unei comori. Romanul a precedat trilogia "The Lord of the Rings", in care abunda povestile epice despre magie si razboi.

Romanele "The Lord of the Rings" au stat la baza celor trei filme "Stapanul Inelelor", lansate de New Line Cinema intre 2001 si 2003 si care au adus incasari de trei miliarde de dolari la nivel mondial, fara vanzarile de DVD-uri, si a obtinut 17 premii Oscar.

  • Expertii considera ca noul film bazat pe romanul "The Hobbit" ar putea avea un destin asemanator si un succes urias.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.