Fondatorul revistei pentru adulti Penthouse, Bob Guccione, a murit la varsta de 79 de ani, fiind rapus de cancer.

Multimilionarul suferea de cancer pulmonar de mai multi ani, iar joi s-a stins din viata intr-un spital din Texas, alaturi fiindu-i sotia sa April si cei doi copii.

Guccione a lansat revista Penthouse in anul 1965, ca alternativa la Playboy-ul lui Hugh Hefner. Publicatia a fost lansata in Statele Unite patru ani mai tarziu si s-a bucurat instant de succes.

Pe cand Playboy incerca sa-si creeze o imagine “clasica” si chiar eleganta, Guccione a incercat o alternativa mai dura, cu nuditate mai explicita si articole mai incitante.

Aceasta metoda a functionat, iar Guccione a ajuns sa castige 4 miliarde de dolari de pe urma vanzarilor revistei, in perioada cat a stat la conducerea acesteia.

Imperiul lui Guccione s-a daramat insa odata cu efectuarea unor investitii proaste si odata cu schimbarea industriei porno, cara a fost inundata de copetitori si a migrat de la print la video si internet.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.