Actrita franceza Isabelle Huppert revine anul viitor la Bucuresti, intr-un spectacol de teatru dupa "Un tramvai numit dorinta".

Isabelle Huppert, care a venit si anul acesta la Bucuresti, unde a sustinut un masterclass si a asistat la inaugurarea unei expozitii de fotografie cu peste 100 de portrete ale ei, realizate de renumiti fotografi, va reveni in vara anului 2011, intr-un spectacol de teatru realizat dupa "Un tramvai numit dorinta", de Tennessee Williams, al Théatre de l'Odéon din Paris.

Spectacolul este unul experimental, regizat de polonezul Krzysztof Warlikowski, iar Isabelle Huppert interpreteaza personajul Blanche Dubois, relateza MEDIAFAX.

  • Nascuta in 1953, intr-un mediu de intelectuali, Isabelle Huppert s-a format la Conservatorul din Paris si la cel din Versailles si a debutat in teatru cu Antoine Vitez si Robert Hossein. S-a facut remarcata pe marele ecran in 1976, cu "Judecatorul si asasinul/ Le juge et l'assassin", de Bertrand Tavernier.

A lucrat cu multi dintre monstrii sacri ai cinematografiei de arta mondiale, incluzandu-i pe Jean-Luc Godard, Andrzej Wajda, Michael Cimino, Bertrand Tavernier, Michael Haneke, Francois Ozon si Claude Chabrol, cu care a facut opt filme.

Printre filmele in care a jucat se numara "Un barrage contre le Pacifique" (2008), "Betia puterii" (2006), "Gabrielle" (2005), "Eu si sora mea" (2004), "8 Femei" (2002), "Destine sentimentale" (2000), "Multumesc pentru ciocolata" (2000), "Fara scandal" (1999), "Jocurile sunt facute!" (1997), "Ceremonia" (1995), "Amatorii" (1994), "Doamna Bovary" (1991), "Coup de torchon" (1981), "Les Ailes de la colombe" (1981), "Loulou" (1980), "Surorile Bronte" (1979), "Dantelareasa" (1977).

  • Isabelle Huppert a fost recompensata in 2009 cu un premiu pentru intrega cariera, de Academia de Film Europeana, adaugand astfel inca un trofeu numeroaselor distinctii pe care le detine, printre care un premiu BAFTA, un Cesar, doua premii pentru interpretare la Festivalul de Film de la Cannes, doua premii pentru interpretare la Festivalul de Film de la Venetia, un Urs de Argint, la Berlinala, si doua premii pentru interpretare ale Academiei Europene de Film.

Totodata, actrita a fost presedintele juriului editiei din 2009 a Festivalului de Film de la Cannes.
Citeste si:
Isabelle Huppert, pentru prima data in Romania
Isabelle Huppert, pentru...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.