Urmatorul film din seria "Harry Potter" nu va fi lansat in format 3D, asa cum se anuntase anterior, au declarat, vineri, reprezentantii studiourilor producatoare Warner Bros.
Potrivit bbc.co.uk, studiourile Warner Bros. nu au reusit sa finalizeze in timp util conversia in 3D a filmului "Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1" si, pentru a nu-i face pe fani sa astepte prea mult, au luat decizia ca filmul sa fie lansat in versiunea clasica 2D, in Marea Britanie si in Statele Unite, pe 19 noiembrie.

In schimb, urmatorul film din serie, intitulat "Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2", va fi lansat in ambele versiuni - 2D si 3D - pe 15 iulie 2011. Acesta va fi primul film din franciza "Harry Potter" ce va fi lansat in format 3D, scrie MEDIAFAX.

"Harry Potter and the Deathly Hallows" ar fi trebuit sa fie cel de-al saptelea si, totodata, ultimul roman din seria "Harry Potter", insa, saptamana trecuta, autoarea britanica JK Rowling a declarat ca ar putea sa completeze seria cu alte cateva romane despre aventurile vrajitorului Harry Potter.

Intr-un interviu acordat celebrei realizatoare de televiziune Oprah Winfrey, scriitoarea britanica a marturisit ca personajele din aceasta serie de succes se afla inca in mintea ei si ca este foarte posibil sa mai scrie cateva romane despre ele.

Intentia studiourilor Warner Bros. de a lansa ultimele doua filme din franciza "Harry Potter" in format 3D se inscrie in tendinta manifestata in cinematografia actuala, potrivit careia studiourile producatoare de blockbuster-uri doresc sa isi lanseze filmele in ambele versiuni - 2D si 3D - pentru a-si spori incasarile.

In septembrie, reprezentantii Film Distributors' Association au anuntat ca filmele 3D au condus la o crestere cu 8% a incasarilor in Marea Britanie, in 2010, comparativ cu aceeasi perioada din 2009.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.