Actrita care a interpretat personajul Rose, versiunea mai in varsta, in filmul "Titanic", a decedat la varsta de 100 de ani.

Fiica ei, Sylvia Thompson, a declarat pentru Los Angeles Times ca actrita Gloria Stuart a decedat in noaptea de duminica spre luni, in locuinta ei din Los Angeles. Actrita a fost diagnosticata cu cancer mamar in urma cu cinci ani, insa reusise sa invinga aceasta maladie.

Gloria Stuart avea 86 de ani cand a jucat in pelicula "Titanic”, rol ce i-a adus o nominalizare la Premiul Oscar pentru cea mai buna actrita in rol secundar, scrie aceshowbiz.com.

Gloria Frances Stuart s-a nascut pe 4 iulie 1910, in Santa Monica, California, Statele Unite, si a studiat arta dramatica si filosofia inainte de a juca in piese de teatru si mai tarziu in filme produse la Hollywood

In 1930 a semnat contracte importante cu "Universal Studios" si"20th Century" si foarte rapid a devenit celebra datorita rolurilor din "The Invisible Man", "The Prisoner of Shark Island", "Roman Scandals", "Gold Diggers of 1953", "Here Comes the Navy" si "Rebecca of Sunnybrook Farm" . De asemenea, Gloria a fost unul dintre membrii fondatori ai "Screen Actors Guild".

Potrivit abc.net, in 1946, Gloria se retrage din lumina reflectoarelor si se dedica picturii, insa in anii '80 a reinceput sa joace in productii de televiziune.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.