Moda covorului rosu a patruns cu o oarecare intarziere in showbiz-ul romanesc. Titu Maiorescu i-ar fi spus "forma fara fond". Una moderna, ce-i drept. Noi ii spunem doar covor rosu inutil.

De-a lungul timpului, "covorul rosu" al Oscarurilor a devenit cel mai impresionant spectacol de moda. O manevra de marketing buna si pentru designerii vestimentari, si pentru make-up artistii, dar si pentru starurile internationale. Cum imaginea conteaza, mocheta a fost adoptata in mai toate domeniile care au de-a face cu divertismentul, aproape peste tot in lume. Desi destul de tarziu, Romania s-a "aliniat" Occidentului si in aceasta privinta, incepand sa foloseasca din ce in ce mai multe... covoare!

DIVERSITATE

Premiile acordate anual in muzica sunt o buna ocazie pentru a etala ultima freza si cei mai galbeni tenisi, nu neaparat progresele la orele de canto. MTV intinde presu’ purpuriu de doi ani incoace, insa pe el pasesc, laolalta, valori si vedete fabricate. Diversitatea da bine la televizor!

De curand, un alt post tv muzical, U - televiziunea interactiva, a lansat chiar un concept de petreceri, Unite High on Music, care respecta tiparul American VIP - Red Carpet Party. Premiera a avut loc in Clubul Bamboo si a fost onorata cu prezenta de o lunga lista de nume mai mult sau mai putin cunoscute ale show-biz-ului autohton.

Morandi a descins dintr-o masina decapotabila de epoca, cei de la Akcent s-au fotografiat pe covor cu iubitele, Anda Adam l-a adus pe Alex, partenerul din ultimul ei videoclip. Cristina Rus n-a lipsit, desi n-a mai cantat nimic de vreo jumatate de an, de cand nu mai e Blondy. Miki a venit de brat cu Razvan, iubitul si managerul ei, iar cativa politicieni au indraznit si ei sa calce pe covorul rosu. Cu foarte putine exceptii, "vedetele" noastre s-au imbracat cu ce-au avut la indemana, nicidecum dupa sfatul unui stilist.

DIFERENTE

Am putut vedea ciocate iesite din uz asortate la margele de plastic din Obor, palarii smechere alese dupa blugii taiati, tenisi colorati care nu au nimic de-a face cu personalitatea celor care ii poarta. O copie nereusita a tendintelor din moda "de afara". In strainatate, VIP-urile stabilesc standardul international in moda si scriu istorie. La noi, doar isi etaleaza gusturile indoielnice. Ca talent nu au.

ASA NU

O fotografie a unei rochii purtate de o actrita celebra pe covorul rosu de la Cannes sau de la Los Angeles valoreaza pentru creatorii de moda cat cea mai scumpa reclama. De aceea, starurile care pasesc pe mocheta au parte de cele mai bune haine, accesorii, coafuri si machiaje. Nu este cazul starletelor care calca pe covorul rosu romanesc. Delia este adesea data ca exemplu "Asa nu!".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.