Actorul Leonardo DiCaprio se va folosi de influenta si celebritatea sa pentru protejarea tigrului indian, o specie pe cale de disparitie, potrivit unui responsabil al guvernului indian.

Leonardo DiCaprio si Jairam Ramesh, ministrul indian al Mediului, s-au intalnit, recent, la New York, la o receptie organizata de ONG-ul Coalition for Rainforest Nations (CfRN).

"Actorul s-a intalnit cu ministrul si i-a impartasit dorinta sa de a juca un rol important in sensibilizarea opiniei publice in ceea ce priveste situatia tigrului indian", a declarat un reprezentant al ministerului, care a dorit sa isi pastreze anonimatul, transmite MEDIAFAX.

Potrivit aceleiasi surse, actorul doreste sa mearga in India si sa ia parte la o campanie dedicata protejarii acestei specii de tigru.

Premierul indian Manmohan Singh a infiintat, in urma cu doi ani, o agentie de lupta impotriva braconajului. Totusi, in 2009, au fost ucisi 32 de tigrii indieni. Este interzis peste tot in lume vanatoarea acestei specii de tigru, dar blana, pielea si ghearele sale sunt foarte apreciate in Asia pentru frumusetea lor, dar si pentru proprietatile terapeutice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.