Grupul suedez de muzica pop Abba a interzis miscarii de extrema-dreapta Partidul Poporului Danez sa utilizeze cantecul sau Mamma Mia in timpul intalnirilor formatiunii, a anuntat vineri casa de discuri care detine drepturile asupra acestui cantec, citata de AFP.

"Am aflat ca Partidul Poporului Danez a utilizat cantecul Mamma Mia, in contextul in care Abba interzice utilizarea muzicii sale in scopuri politice", a declarat Olle Roennbaeck, un oficial din cadrul Universal Music, la Stockholm.

"Le-am transmis sa inceteze imediat, iar partidul ne-a raspuns ca nu va mai utiliza cantecul", a adaugat el.

Partidul de extrema-dreapta utiliza cantecul modificand Mamma Mia in Mamma Pia, in onoarea liderului acestei miscari, Pia Kjaersgaard.

Melodia a fost utilizata in cadrul unor reuniuni interne, in birourile conducerii partidului, si nu in cadrul unor intalniri publice. Insa, Abba a apreciat ca este vorba despre un context politic, transmite MEDIAFAX.

Roennbaeck a dat asigurari ca partidul, contactat printr-un e-mail, a recunoscut imediat aceasta eroare si a cerut scuze.

Universal considera cazul inchis, a adaugat el.

Abba a devenit cunoscuta la nivel mondial, dupa ce a castigat editia din 1974 a concursului de muzica Eurovision, cu piesa Waterloo. In martie, grupul suedez a intrat in Rock and Roll Hall of Fame din New York.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.