Fotografiile lui sunt pe toate copertelele revistelor de top si totusi putini il recunosc pe strada.

De fapt, este cel mai celebru fotograf al momentului si, desi nu a tanjit dupa Alex Galmeanu a imortalizat-o cu buna stiinta in fotografiile de exceptie care ii poarta semnatura.

Ca in cazul oricarui artist pasionat, a inceput sa faca fotografii ca sa fie in centrul atentiei, marturiseste el, iar cand a descoperit ca se pot face si bani deja realiza editoriale de moda si imagini de coperta pentru reviste celebre. Acum se lauda cu un portofoliu impresionant si intre timp a reusit sa aiba propria expozitie de fotografie artistica, „People I Know” fiind deschisa si in Franta, la Toulouse.

Cu toate acestea, ne spune ca nu a realizat inca „cea mai frumoasa fotografie”. Ce alte lucruri interesante ne-a mai dezvaluit Alex Galmeanu, descoperi in interviul de mai jos.

Descrie-te in cinci cuvinte.

Nu stiu multe despre mine. (Sunt 5 cuvinte)

Stii cate coperte de revista ai realizat pana acum?

Le-am pierdut sirul cu mult timp in urma. Sunt probabil de ordinul zecilor sau sutelor. Din 2001 pana astazi nu a existat luna sa nu am cel putin o coperta pe piata, dar am avut perioade in care existau si cate cinci simultan.

Cum de ai devenit celebru in lumea fotografiei? Ce te-a recomandat?

Celebritatea este un termen relativ. Nu cred ca sunt celebru. Se intampla sa fiu cunoscut in anumite medii si pe un anumit teritoriu. Lucrul asta este o realizare, dar e departe de a fi celebritate.

Nu stiu ce ma recomanda, nu cunosc reteta succesului, doar incerc sa imi desfasor activitatea atat cat pot de bine. Notorietate vine sau nu, dar nu e principala mea tinta.

Cine te-a invatat sa faci fotografii? De unde ai deprins aceasta pasiune?

Am invatat oarecum din familie. Am avut toate instrumentele necesare la indemana, a fost nevoie doar de dorinta de a face lucrul asta. In rest sunt un tip autodidact, imi place sa invat singur din experientele proprii. Nu am avut un mentor in adevaratul sens al cuvantului.

Pari un fotograf complet. Sunt lucruri pe care simti ca nu le-ai facut inca in acest domeniu?

In momentul in care o sa cred ca le-am facut pe toate in fotografie, ma voi apuca de altceva. Din fericire nu ajunge o viata de om pentru a face tot ce e de facut in domeniul asta. Adevarul este ca sunt un fotograf aflat inca la inceput de drum, am inca foarte multe de invatat.

Exista doua fotografii la fel?

Depinde de subiectul fotografiat, dar in principiu nu sunt doua fotografii la fel mai ales cand vorbim despre imagini cu personaje umane.

Citeste interviul integral pe unica.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.