Chitaristul Marius Pop, fiul lui Calin Pop, liderul trupei "Celelalte Cuvinte", va pleca intr-un turneu national.

In acest turneu, tanarul artist oradean isi va promova primul sau album, intitulat „First Step”, realizat impreuna cu o multime de muzicieni de clasa.

Primul album solo al artistului a fost inregistrat impreuna cu membrii formatiei The M Theory si contine zece piese (First Step, Groove del Sol, The Way it is, Divide and Conquer, Marbri, Nefertiti, Home etc.).

„Discul contine zece piese si este un amestec de stiluri, o imbinare de jazz si rock. Primele doua piese le-am facut, acum trei ani, cu Gabi Dragan, actualmente tobosarul trupei Sarmalele Reci, iar celelalte opt piese le-am terminat in Oradea, in sase luni de zile. 70% din piese le-am compus eu, in urma cu trei, patru ani. La compozitia celorlalte piese am fost ajutat de Mihai Ardelean (clape) si Marcel Moldovan (tobe) si Joe Balogh”, a marturisit Marius Pop.

Turneul incepe in 7 octombrie, iar prima locatie este Oradea, unde va concerta si in 29 octombrie. Daca primul concert in urbea sa natala va fi gazduit de Casa de Cultura Oradea, fosta Arlus, al doilea concert va avea loc la Jazzland Posticum. Marius Pop va continua turneul in alte orase din tara, precum Cluj-Napoca in Irish MusicPub (8 octombrie), Arad in Club Flex (9 octombrie), Bucurest in Music Club (14 octombrie), Timisoara in Bunker (28 octombrie), Resita in Rock Cafe(30 octombrie). In luna noiembrie, artistul oradean se va opri la Sibiu in Bohemian Flow (11 noiembrie), Fagaras in CoverClub (12 noiembrie) si in Brasov in Deane's Irish Pub(13 noiembrie).

La realizarea albumului, oradeanul a colaborat cu Marcel Moldovan, Gabriel Dragan, Alex Szuz (tobe), Mihai Ardelean, Alex Racovita (clape), Dan Georgescu, Radu Niculescu (bass), Joe Balog, Oliver Bader si Radu Miculita (chitara).

Citeste si:
Gabriela Ruse s-a calificat în optimile turneului de la Sydney (WTA)
Gabriela Ruse s-a calificat...

Marius este castigator si finalist a mai multor concursuri nationale si internationale dedicate chitarei electrice. Din 2009 este primul chitarist roman acceptat sa predea la reputata scoala de chitara online GuitarMasterClass.net


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.