100 de milioane de dolari au fost investiti de catre statul polonez in bicentenarul Chopin, relateaza radiocultura.ro care va emite streaming live cu muzica lui Fryderyk Chopin.
Investitia s-a facut atat in muzica artistului cat si in refacerea parcului, muzeului de la Żelazowa Wola si a Muzeului Chopin de la Varsovia. Caseta cu 21 de CD-uri , The Real Chopin, va fi accesibila si pentru ascultatorii din Romania prin intermediul Radio Romania Cultural si online in streaming live pe www.radiocultura.ro si pe www.radioromaniacultural.ro, de la ora zero a zilei de 2 octombrie pana la ora 24 a aceleiasi zile, intr-un maraton Chopin ce coincide cu ziua inaugurarii la Varsovia a Concursului International Chopin, scrie Musichat.

In Romania, bicentenarul Chopin se aniverseaza printr-o serie de evenimente printre care amintim de concertul pianistei de origine romana Luiza Borac sustinut alaturi de Orchestra Nationala Radio pe 8 octombrie 2010 la Sala Radio.

"Povestea poloneza a Anului Chopin se petrece in parcuri sau in muzee, pe strazi sau in lifturi, in avion sau pe telefoanele mobile. Scriu aceste randuri in Gradinile Łazienki Krolewskie - Palatul de pe Insula, unde sute de oameni se strang pentru al 51-lea an consecutiv duminica, din iunie pana in septembrie, in dreptul monumentului lui Fryderyk Chopin, pentru a asculta un recital in aer liber sustinut de un pianist strain sau polonez. Intrarea este libera, iar bancile aflate intre randurile de trandafiri sunt pline, ca de altfel si peluzele insorite, chiar daca soarele nu mai este atat de generos ca in luna august", ne informeaza radiocultura.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.