"Marioneta/ The Ghost Writer", in regia lui Roman Polanski, a fost desemnat cel mai bun film al anului 2010 de catre cei 296 de membri ai Federatiei Internationale a Criticilor de Film - FIPRESCI.
Potrivit site-ul organizatiei, premiul ii va fi inmanat Oliviei Williams - actrita din rolul principal -, pe 17 septembrie, la ceremonia de deschidere a Festivalului International de Film de la San Sebastian (17 - 25 septembrie). Pelicula "Marioneta" a avut premiera in februarie, la Festivalul International de Film de la Berlin.

Lungmetrajul lui Roman Polanski, primul thriller contemporan din ultimii 20 de ani al regizorului, este o adaptare dupa romanul "Marioneta" de Robert Harris, in care un fost ministru britanic, inspirat de Tony Blair, angajeaza un "negru" pentru a-i redacta memoriile, ce cuprind detalii socante, scrie MEDIAFAX.

"The Ghost Writer" spune povestea fostului premier britanic Adam Lang, interpretat de Pierce Brosnan, care vrea sa isi scrie memoriile. Decorul in care se desfasoara actiunea este situat pe o insula de pe coasta de est a Statelor Unite ale Americii. Cel care il ajuta pe Lang sa isi scrie memoriile moare in imprejurari suspecte, fiind trimis un "negru" (Ewan McGregor) pentru a-l ajuta sa isi termine cartea. Anonimul scriitor reuseste sa inteleaga si sa intre repede in intrigile politice si sexuale, din care nu lipsesc si sotia lui Lang, Ruth (Olivia Williams), si secretara sa, Amelia Bly, interpretata de Kim Cattrall.

Din distributia peliculei fac parte actori precum Eli Wallach, Jim Belushi, Timothy Hutton, Robert Pugh si Tom Wilkinson. Filmarile pentru aceasta pelicula s-au desfasurat pe o perioada de trei luni si au avut loc in Germania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.