Cantaretul Florin Chilian, condamnat la un an si zece luni de inchisoare cu suspendare, cere reducerea pedepsei, primul termen al apelului avand loc, luni, la Tribunalul Cluj, transmite corespondentul MEDIAFAX

La Tribunalul Cluj a avut loc, luni, primul termen in care magistratii judeca apelul inaintat de Florin Chilian impotriva sentintei Judecatoriei Cluj-Napoca prin care a fost condamnat, in aprilie, la un an si zece luni de inchisoare cu suspendare, pentru infractiuni rutiere.

La acest termen, avocatii lui Chilian au solicitat reducerea pedepsei, sustinand ca expertizele realizate in dosar au la baza date neveridice ale Inspectoratului de Politie al judetului Cluj.

Potrivit avocatilor, calculul alcoolemiei pe care o avea Florin Chilian in momentul producerii accidentului si care indica 1,35 grame/mie este doar o valoare aproximativa si alcoolemia pe care a avut-o Chilian ar putea fi de sub 0,80 grame/mie, sub limita maxima dupa care se considera infractiune.

Judecatorii Tribunalului Cluj urmeaza sa se pronunte asupra apelului depus de Chilian.

La ultimul termen de la Judecatoria Cluj-Napoca, in procesul in care Florin Chilian a fost acuzat ca ar fi condus o masina in stare de ebrietate si ar fi provocat un accident rutier soldat cu pagube materiale insemnate, magistratii au audiat-o pe solista Ana Maria Georgescu, fosta prietena a cantaretului, aceasta fiind convocata atunci cu mandat de aducere, intrucat lipsise de la termenele anterioare.

Ea declara judecatorilor ca, in noaptea de 23 spre 24 iulie 2006, Chilian s-a certat de doua ori cu politistii, prima altercatie avand loc in cartierul clujean Dambu Rotund, cand, la iesirea de la o petrecere, Chilian a inceput sa adreseze injurii unei patrule de Politie si a refuzat sa se legitimeze.

Citeste si:
Folk Maraton revine cu o noua editie
Folk Maraton revine cu o noua...

Atunci, Ana Maria Georgescu declara ca a aplanat conflictul, dupa care a condus masina lui Chilian pana in centrul orasului, la caminul de garnizoana, unde voiau sa se cazeze peste noapte. Pe drum, cei doi s-au certat si atunci fata a decis sa se cazeze singura. Dupa aproximativ 20 de minute, a fost apelata de Chilian, care i-a spus: "Vino repede. Tu esti de vina".

Conform rechizitoriului, dupa plecarea Anei Maria Georgescu, Chilian, desi bause, s-a urcat la volanul masinii si s-a indreptat spre Cojocna, iar pe strada Traian Vuia a pierdut controlul volanului si a intrat in bordura de pe partea stanga a drumului.

Tanara le-a relatat judecatorilor ca a fost batuta de mai multe ori de Florin Chilian, iar in seara respectiva a luat un taxi si a mers spre iesirea din Cluj catre Cojocna, unde l-a vazut pe Chilian aplecat la roata din fata stanga, unde masina era tamponata.

"A inceput sa strige ca eu sunt de vina si apoi sa ma loveasca. Mergea la masina, incerca sa schimbe roata lovita, apoi venea, spunea ca eu sunt de vina pentru toate astea si ma agresa. Apoi din nou mergea la masina. M-a lovit din nou cu palma, am cazut si m-am lovit la cap de bordura", povestea cantareata judecatorilor.

Ea preciza ca, dupa ce s-a lovit la cap, i s-a facut rau, iar vecinii au chemat Politia.

"Cand au venit politistii, Chilian m-a asezat pe bancheta din spate a masinii sale. A inceput sa strige la politisti: «Chemati o ambulanta, e lovita la cap!». Politistul a intrebat cum m-am lovit la cap, iar atunci Chilian a inceput sa strige la el. In cele din urma, a venit ambulanta, iar paramedicii i-au dat un calmant. Dupa cateva minute, cand am coborat din ambulanta, Chilian era incatusat", relata Ana Maria Georgescu.

Intrebata de judecator de ce, in declaratiile anterioare de la Parchet, nu a spus ca a fost lovita de Chilian, ea a raspuns ca a dorit sa ascunda aceste fapte din motive personale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.