Actorul american Michael Douglas a declarat in timpul unei emisiuni de televiziune ca si-a pastrat optimismul si spera sa invinga cancerul la gat cu care a fost diagnosticat in luna august, desi boala se afla in cel mai avansat stadiu (stadiul IV)

Invitat in talk show-ul de televiziune moderat de David Letterman, Michael Douglas a declarat ca a aflat in urma unei biopsii ca boala de care sufera este in stadiul IV - o etapa a maladiei pe care actorul american o considera "intensa", scrie MEDIAFAX.

David Letterman l-a intrebat ulterior pe actor daca stadiul IV reprezinta un diagnostic bun. Potrivit scriptului oferit de editorii emisiunii "Late Show with David Letterman", difuzata de CBS, Michael Douglas a raspuns laconic: "Nu".

Cancerul in stadiul IV s-a raspandit in organism foarte departe de tumoarea originala si, de obicei, este imposibil de tratat.

"Toti spera sa fie vorba de cancer in stadiul I, insa nu este cazul. Toti sunt ingrijorati sa nu se raspandeasca. Sperantele sunt mari. Sansele de supravietuire sunt bune. As spune ca acum acestea sunt de 80%. Gratie anumitor spitale si medicinei moderne, ele s-au imbunatatit
", a declarat actorul american.

Potrivit National Cancer Institute, pacientii care sufera de cancer cerebral sau cancer al gatului in stadiul IV apeleaza, de regula, la interventii chirurgicale, radioterapie si chimioterapie.

Michael Douglas i-a spus cu aceasta ocazie lui David Letterman ca boala sa a fost cauzata de fumat si consumul de alcool.

Actorul a acuzat dureri la nivelul gatului si a fost supus mai multor teste medicale la inceputul verii, insa, initial, medicii nu au descoperit nimic. Dupa vacanta de vara, actorul a decis sa faca o biopsie, iar analiza tesutului prelevat a indicat faptul ca sufera de cancer.

In cazul in care radioterapia si chimioterapia nu vor fi eficiente, Michael Douglas va trebui sa fie operat si va suporta o laringectomie partiala sau totala. In urma unei astfel de operatii, actorul american ar putea avea o voce schimbata sau ar putea sa isi piarda vocea complet.

Citeste si:
10 motive intemeiate care au determinat celebritatile sa se lase...
10 motive intemeiate care au...

De-a lungul unei cariere de peste patru decenii, Michael Douglas, in varsta de 65 de ani, a castigat doua premii Oscar, unul in calitate de producator al filmului "Zbor deasupra unui cuib de cuci", impreuna cu Saul Zaentz, in 1976, iar celalalt pentru rolul magnatului din lumea finantelor Gordon Gekko din filmul "Wall Street", regizat de Oliver Stone.

De altfel, actorul american si-a reluat acest rol intr-un nou film, intitulat " Wall Street: Money Never Sleeps", care a avut premiera internationala in mai, la Festivalul de la Cannes.

Michael Douglas a aparut in numeroase lungmetraje, precum "Idila pentru o piatra pretioasa" si "Wonder Boys", insa rolul care l-a propulsat a fost cel al inspectorului de politie Steve Keller, pe care l-a interpretat in cele 98 de episoade ale serialului de televiziune "Strazile din San Francisco", difuzat de postul ABC intre anii 1972 - 1976.

Citeste si:
Bolile oamenilor pe care le poate face și câinele tău
Bolile oamenilor pe care le...

Douglas a primit, totodata, premiul pentru intreaga cariera din partea Institutului de Film American, in 2009, dar si un premiu Cesar onorific, in 1998, si un Glob de Aur pentru intreaga activitate, in 2004.

De asemenea, Michael Douglas a primit titlul de Mesager al Pacii din partea Organizatiei Natiunilor Unite, in anul 1998.

Michael Douglas este fiul actorului Kirk Douglas si al Dianei Dill si este casatorit cu actrita galeza Catherine Zeta-Jones, cu care are doi copii - Dylan, in varsta de zece ani, si Carys, in varsta de sapte ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.