Creatoarea de moda Rita Muresan vrea sa dea in judecata un lant hotelier international pentru ca fiica ei Rebeca, in varsta de 9 ani, ar fi putut sa-si piarda mana in urma unui accident stupid.

In februarie, Rebeca Muresan a avut un accident in holul hotelului Marriott din Bucuresti. Rebeca a salvat de la moarte un copil de doi ani peste care se prabusea o masa de marmura care nu era fixata. Fetita Ritei Muresan s-a asezat intre masa care cadea si copil, dar blatul de 80 de kilograme i-a strivit mana dreapta.

Micuta a suferit trei operatii de reconstructie a mainii, in care medicii au reusit sa-i refaca partial si structurile nervoase sectionate. Pentru recuperarea totala, Rebeca va mai suporta cel putin trei operatii. Specialistii romani i-au recomandat internarea intr-o clinica de la Paris, specializata in astfel de interventii.

SI-AU LUAT MANA

Reprezentantii hotelului nu si-au asumat responsabilitatea pentru accident. Ei au spus ca Rebeca nu era supravegheata si ca holul hotelului nu este loc de joaca pentru copii. Mai mult, administratorii spun ca nu este datoria lor sa asigure securitatea in astfel de cazuri.

PLANURI AMANATE

Deocamdata, Rebeca a fost nevoita sa isi amane planurile de a deveni gimnasta de performanta. Cu doua zile inainte de accident, ea fusese selectionata pentru lotul de gimnastica ritmica. Acum a invatat sa scrie cu mana stanga si face toate exercitiile de recuperare recomandate de medici.

DESPAGUBIRI DE MILIOANE DE DOLARI

Astfel de accidente sunt amendate de legislatia internationala cu despagubiri morale si materiale consistente. Daca in proces sunt implicate companii internationale a caror vina este dovedita, despagubirile pot atinge valori de milioane de dolari.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.