Frumusetea e in ochii celui care priveste "frumosul", insa, potrivit unor studii, se pare atractivitatea unei femei sta in proportionalitatea dintre talia si soldurile sale.

Cercetatorii au descoperit proportia care se pare ca face ca o femeie sa aiba un corp "perfect", scrie Dialy Mail. Antropologul neo-zeelandez Barnaby Dixson si-a propus sa gaseasca acel ceva care face o femeie atractiva in ochii unui barbat si l-a si gasit.

Unui grup de voluntari le-au fost aratate mai multe fotografii in care bustul, talia si soldurile unei femei fusesera modificate digital, iar apoi au fost rugati sa dea o nota in functie de cat de atractiva li se parea persoana din poza. Pentru a fi minimizate cazurile in care voluntarii nu ar fi spus adevarul, camere de luat vederi cu infra-rosu le-au urmarit ochii in timp ce se uitau la fotografii. Rezultatul a fost unul extrem de interesant.

Desi multe persoane ar spune ca decolteul este acel ceva care ii da unei femei "calitatea de atractiva", nu este asa. Se pare ca o femeie este "frumoasa" in momentul in care circumferinta taliei unei femei reprezinta 70% din circumferinta soldurilor sale, lucru care nu este tocmai surprinzator avand in vedere ca, in trecut si nu numai, acest lucru indica fertilitatea unei femei. Astfel, desi majoritatea voluntarilor au fost atrasi initial de decolteul femeii, soldurile si talia acesteia au fost in cele din urma atractia principala.

Fotografiile folosite au inclus cateva dintre cele mai frumoase femei din lume: Marilyn Monroe, Jessica Alba, modelul de la Victoria's Secret, Alessandra Ambrosio, sau "lipsita de curbe" Kate Moss.

Rezultatele acestei cercetari se pare ca sunt valabile in orice cultura, deodata ce studii similare realizate in Anglia, Camerun, Germania si China au avut acelasi "verdict": o femeie este atractiva cand proportia dintre talia si soldurile sale este de 0,7.

"Totul sta in distributia grasimii care este direct legata de fertilitate. (...) Oamenii pur si simplu nu fac urmasi in mod intamplator", a declarat Dixson.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.