Una din componentele primei formule ale trupei A.S.I.A., Anemona Niculescu, a optat pentru teatru imediat dupa "divortul" ei de lumea muzicala. A absolvit Facultatea de Teatru din cadrul Universitatii Hyperion si a mai avut ceva incercari ca solista, realizand un videoclip cu DMS. Expulzarea Cristianei Raduta din telenovela lui Valeriu Lazarov pe ultima suta de metri a echivalat cu o rampa de lansare pentru Anemona care, dupa mai multe probe, a obtinut rolul principal din "Secretul Mariei", rol vanat de multe alte vedete din show-biz.

- Cum ai fost cooptata in telenovela "Secretul Mariei"? A fost o intamplare sau ti-ai dorit acest rol?

- Mi-am dorit mult acest rol, pentru ca mi s-a parut ofertant, mai ales pentru o actrita aflata la inceput de cariera. Am participat la un casting si am dat nenumarate probe pentru a le juca pe Maria si Lorena.

- Cum ti se pare rolul Maria? Stiu ca ai fost nevoita sa faci si niste schimbari de look...

- Scenariul este fascinant, extrem de elaborat, iar Maria, fiind personajul principal feminin, are o misiune foarte grea, aceea de a descoperi cine i-a omorat sora geamana. Pentru asta, ii ia locul. Spuneam ca e vorba de un rol ofertant, pentru ca gemenele au firi diferite, Maria, cea care a murit, era puternica, egoista, duplicitara. Lorena trebuie sa incerce sa fie asa, desi ea este calda, pasionala si foarte sensibila. Nu este usor un asemenea rol, dar il iubesc, pentru ca imi ofera sansa de a demonstra ce pot.

- Esti absolventa de Teatru, crezi ca un rol intr-o telenovela este benefic pentru cariera ta?

- Orice rol este benefic pentru un actor tanar. Vreau sa capat cat mai multa experienta, iar a juca sub indrumarea lui Valeriu Lazarov la o productie in colaborare cu Antena 1 este o sansa pe care nu o au foarte multi.

- Ai facut parte din trupa A.S.I.A. mai demult. Te-ai mai intoarce la muzica?

- Muzica reprezinta, in continuare, una dintre marile mele pasiuni. Pentru moment insa, am abandonat-o, pentru ca nu am timp sa ma ocup de mai multe lucruri, iar rezultatele sa fie foarte bune. Toate la randul lor...

- De ce ai decis sa te apuci de actorie?

- A fost o decizie luata in timp (zambeste - n.red.). Pe vremea cand eram pustoaica, am vrut sa devin politista, medic, profesoara de japoneza - am luat lectii de japoneza patru ani - , pana la un moment dat cand mi-am dat seama ca pot avea toate aceste meserii daca devin actrita.

- Rolul Maria i-a revenit initial Cristianei Raduta. O consideri o concurenta pentru tine?

- Nu este o concurenta pentru mine, este o actrita pe care o stimez. Nu am amanunte despre ce s-a intamplat si de ce a fost inlocuita cu mine, asa ca prefer sa pastrez tacerea asupra acestui subiect.

- Care crezi ca e "secretul" telenovelei in care joci si ce o diferentiaza de alte productii de acest gen ce ruleaza la alte posturi tv?

- Este o productie la care lucreaza profesionisti, incepand cu Valeriu Lazarov, cu personalul din Antena 1 si terminand cu producatorii argentinieni care se implica in aceasta productie. Este mai mult decat o telenovela, pentru ca este adaptata publicului roman, scenariul a fost scris dupa o intamplare reala, foarte multa lume se poate regasi in personajele din "Secretul Mariei".

- De ce crezi ca a prins acest gen atat de bine si la publicul romanesc?

- Poate si pentru ca oamenii s-au saturat de productii violente, de stirile triste prezentate la jurnalele de stiri, si gasesc in telenovela usa de evadare din cotidian, intr-o poveste frumoasa si captivanta.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.