Dansatorii faimoasei opere La Scala din Milano intra in greva, deranjati de dimensiunile reduse ale cabinelor de schimb, informeaza BBC online, citat de Mediafax. Cu toate ca opera a fost renovata in ultimii ani, fiind redeschisa in decembrie anul trecut, dansatorii sustin ca sunt inghesuiti in cabine mici pentru a se face mai mult loc membrilor orchestrei. Din cauza acestei greve ar putea fi anulate zece spectacole.

Renovarea cladirii operei, care a durat trei ani si a costat aproximativ 62 milioane de euro, a dus la imbunatatirea scenei si a acusticii salii. Platforma a fost reconstruita in intregime, facand posibila, din punct de vedere practic, punerea in scena a trei spectacole in aceeasi zi. Greva dansatorilor urmeaza unei perioade agitate la Scala din Milano. In aprilie, directorul muzical Riccardo Muti a demisionat din cauza "ostilitatii" colegilor din staff-ul operei. Peste 700 de membri din orchestra si staff i-au cerut atunci demisialui Muti. Stagiunea 2005/2006 a operei La Scala va fi deschisa cu "Idomeneo", de Mozart.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.