Simbata seara, "Observatorul" s-a ocupat de doua domnisoare din Romania care au ajuns europarlamentari la Strasbourg, mai exact de activitatea lor extraeuroparlamentara sau, si mai exact, de plimbarile lor prin Strasbourg si magazinele lui. La inceputul materialului, vocea "Observatorului" ne-a informat ca cele doua domnisoare nu au avut mai mult de o ora la dispozitie pentru vizitarea orasului.

A urmat un interviu cu Daciana Sirbu, una dintre protagonistele stirii. Daciana a declarat: "Am vizitat orasul doar seara si acum, timp de citeva ore". Imediat dupa asta, vocea "Observatorului" ne-a reamintit ca europarlamentarele nu au avut mai mult de o ora la dispozitie ca sa se plimbe prin oras. Aloo, baieti, ce-ar fi sa fiti si voi atenti la stirile alea pe care le faceti? Ca, in curind, o sa ne dati imagini in care Mile Carpenisan relateaza de la inundatii cufundat in apa pina la git, insistind din studio asupra faptului ca omului ii vine apa doar pina la glezne. Ceea ce ar insemna ca bietul Mile o sa se chinuie degeaba sa fie penibil.

Buna ziua sau buna seara, as vrea sa va aduc la cunostinta faptul ca am va-zut-o pe Nicoleta in telenovela de la Acasa TV. Cum care Nicoleta? Nicoleta Luciu. Cum care telenovela? "Lacrimi de iubire", normal. Ei, asta-i chiar culmea, cum care Acasa TV? Postul ala de televiziune specializat in retete de muraturi, lacrimi si botezuri de prunci de manelisti. Bun, acum ca ne-am lamurit in privinta acestor trei necunoscute, sa va spun si ce impresie mi-a lasat Nicoleta ca actrita de telenovela.

O sa va comunic aceasta impresie simplu si direct, fara eufemisme sau introduceri complicate: Nicoleta joaca prost. Foarte prost. Foarte, foarte prost. Si nici replicile pe care le are de spus nu se simt prea bine. Cel putin asta e parerea mea dupa ce-am auzit-o pe urmatoarea: "Tu, uscatule, tu admiratoare? Ele nu sint interesate decit ce-ai tu in buzunare". Ma rog, poate n-am auzit eu bine... Oricum ar fi, ramin la parerea ca rolul vietii Nicoletei Luciu nu s-a scris inca. Ma ofer sa-l scriu eu gratis. Gata, l-am scris. De ce asa repede? Pai e un rol in care Nicoleta nu va avea voie sa vorbeasca pentru nimic in lume...

Tot "Observatorul" de simbata seara a difuzat un material despre lupta impotriva cancerului la sin. In acest context, mi-a retinut atentia formula "pacientii cu cancer mamar". Ce sa zic, poate stau eu prost cu cultura generala in materie de medicina, poate nu mi-am insusit cu adevarat notiunea de corectitudine politica. Daca e asa, imi cer mii de scuze pentru faptul ca formula cu pricina mi-a gidilat in mod neplacut auzul. Altfel, recunosc ca m-ar fi zguduit si mai tare o reclama adresata, sa zicem, "utilizatorilor de OB-uri".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.