Eugen Mihaescu, fondatorul trupei, a ramas singur impotriva tuturor

Trupa Krypton s-a destramat in urma cu o luna, iar din declaratiile facute de membrii formatiei reiese ca in urma rupturii s-au format doua "tabere": Eugen Mihaescu, fondatorul Krypton, pe de-o parte, si Razvan Fodor, "Linda", Stefan Moisa (tobe) si Marcis Nut (bas), pe de-alta. "Noi am ramas noi, Eugen a ramas el", spune Linda. "Echipajul a plecat, corabia pluteste, capitanul a ramas", afirma Eugen Mihaescu. "Trupa chiar s-a destramat, dar am decis cu totii sa nu vorbim despre asta", a declarat Razvan Fodor, cel care a admis acum sa rupa tacerea.

"Nu mai gandeam la fel"

Cu toate acestea, membrii trupei sustin ca despartirea s-a produs in conditii amiabile si ca au ramas prieteni. "Nu mai gandeam la fel", precizeaza Linda. Noi suntem obisnuiti sa cantam intr-un singur proiect. Nu mi se pare profesionist sa amesteci lucrurile. Nu cred ca-l voi vedea vreodata pe Minculescu alaturi de Compact sau alte trupe", adauga el. La inceputul acestui an, Eugen Mihaescu a pus bazele unei noi trupe, Acoustic Park, alaturi de care a lansat doua single-uri: "Suflet vagabond" si "Pariu cu inima". "Razvan a dorit sa aiba o cariera in cinematografie si ii doresc succes. Oricum, la el muzica a fost tot timpul pe planul doi, imaginea a contat", afirma Mihaescu.

El spune ca va continua si proiectul Krypton, al carui fondator este, pentru ca nu poate renunta la trupa sa de suflet, pe care a infiintat-o acum 20 de ani. "Krypton merge mai departe, cu muzicieni noi. Nu este prima data cand sunt schimbari majore in trupa", explica el. "Cei care vor veni sunt personaje foarte cunoscute in muzica romaneasca, insa nu le pot spune numele pana nu semnam contractele. Avem o intelegere verbala, insa "verba volant"", adauga muzicianul.

"Veti mai auzi despre un alt proiect muzical al meu, pentru ca am timp sa ma ocup si de muzica pe langa actorie", spune Razvan Fodor. "Noi trei vom ramane impreuna, pentru ca suntem impreuna de mici. La un moment dat, vom avea un proiect muzical impreuna, probabil o noua trupa", sustine Linda.

Formatia Krypton, dupa 20 de ani

Trupa Krypton a fost infiintata in 1983, la initiativa lui Eugen Mihaescu, dar a inceput activitatea muzicala propriu-zisa in ,85. Formatia a suferit mai multe schimbari de componenta de-a lungul timpului, in 1993 Mihaescu a parasit trupa pentru o cariera solo, iar 1997 Krypton s-a desfiintat. In trupa au cantat muzicieni importanti, printre care Nicu Damalan, George Patranoiu, Razvan Lupu "Lapi" (Vama Veche). In 2000, Eugen Mihaescu reface Kryptonul cu Razvan Fodor vocal, Stefan Moisa la tobe si Marcis Nut la bas.

Un an mai tarziu au lansat albumul "Comercial" si au castigat premiul presei la Mamaia, cu piesa "Iti mai aduci aminte". In 2003 scot albumul "Stresat de timp", precedat in 2002 de videoclipul "Cerceii tai", in care apare Catrinel Menghia, fosta iubita a lui Razvan Fodor. A urmat ultimul album scos in aceasta formula, "Deasupra lumii", lansat anul trecut in decembrie.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.