Exact acum un an, impatimitii Internetului puteau asculta pentru prima data Radio 3net. In noaptea de 30 septembrie spre 1 octombrie 2004, cerurile s-au deschis pentru a-l primi pe nou-venitul in eter. Da, chiar a fost o noapte magica, in opinia lui Florian Pittis, directorul Radio 3net.

FACEREA

Motu’ spune ca din probleme tehnice - aparatura, banda net etc. - care pareau de nerezolvat (de la conducere), pasiune (de la toti) si mult fum de "Carpati" fara (de la el) s-a nascut noul post de radio unic in Romania si in lume. "Situatia nou-creata era disperata, ridicola si eroica. Disperata din punct de vedere etnic, ridicola, pentru ca orice cunoscator de IT se prapadea de ras cand vedea cu ce lucram, si eroica, fiindca numai niste nebuni ca noi ar fi crezut intr-un astfel de proiect.

Este cel mai bun lucru pe care l-am facut in toata viata mea, si nu glumesc cand spun asta. Daca la teatru strangeam sute de mii de spectatori intr-o stagiune, aici am o audienta de milioane de ascultatori zilnic. Din Europa si Statele Unite pana in Australia, Venezuela si Coreea! Minunea cea mare e nu ca ne asculta romanii, ci ca ne-au descoperit nevorbitorii de limba romana! Un francez a spus pe forum ca, accesand , a avut senzatia ca a intrat in pestera lui Ali Baba!", spune cu mandrie nedisimulata Motu.

AVEM DI TATI!

Pe ce pot conta ascultatorii fideli si curiosii accesand adresa de Net mai sus amintita? Pai, mai ales pe muzica buna. 90%! Apoi pe stiri, unde atentia pentru formularea salutului e marita. Nu poti spune la ora 9:00 "buna dimineata!", cand stii clar ca la celalalt capat de lume e noapte!

"Chater-ashii" (pronuntat ceterasii), adica impatimitii chat-ului, pot discuta intre ei, dar si cu moderatorul aflat la microfon. Galeria nemuritorilor, cele mai bune 500 de albume ale tuturor timpurilor, cele mai bune 500 de piese ale tuturor timpurilor, arhiva audio/video de la "Folk You! Folk de tabara" sunt de gasit pe site-ul Radio 3net. Si multe alte surprize placute. Printre ele se numara deschiderea - in direct! - a stagiunii Teatrului L.S. Bulandra, unde Motu are amintiri superbe. Spectacolul regizat de Ducu Darie, "Jocul dragostei si-al intamplarii", de Marivaux va putea fi urmarit din toate colturile lumii. Conditia e sa ai un computer conectat la Net. Radio 3net!

SOLIDARITATE

"Dan Voicila, bunul meu prieten, acela cu 'Minutu’ si scoru’>>, care habar n-are nici cum se da drumul la casetofon, mi-a spus la 1 octombrie 2004: 'Nu stiu cum sa te ajut, dar daca e nevoie, donez sange!>>"

COINCIDENTA

"La 1 octombrie e ziua Radio 3net, la 4 octombrie e ziua mea! Cred in coincidente! Suntem doua Balante sublime si infioratoare, pe care ne-ar putea dezechilibra si un fir de praf!" - Florian Pittis, Balanta - director Radio 3net

VOLUNTARIAT IN FAMILIE

Echipa numara 17 oameni. La inceput, s-a lucrat cu colaboratori. Platiti. Dar bugetul a fost drastic diminuat, asa ca voluntariatul e cuvantul-cheie la Radio 3net, transformat intr-o mare casa si-o mare familie. Ce-si doreste Motu acum, cand "copilul" i-a implinit un an? Sa poata folosi toate cuceririle IT si sa aiba linistea si rabdarea necesare, pana cand conducerea i-o lua in seama... In rest, "Informatia nu este stiinta, stiinta nu este intelepciune, intelepciunea nu este adevar, adevarul nu este frumusete, frumusetea nu este iubire, iubirea nu este muzica, muzica este totul", vorba lu’ Frank Zappa.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.