Vlad Craioveanu+Mihai Dobrovolschi egal razboi. Contra platitudinii, plictisului, cenusiului de pe blocuri, cetatenilor rautaciosi, pe care ii taxeaza cu glume pe care uneori doar ei le inteleg. Dar le e bine impreuna. S-au cuplat de vreo patru saptamani si inca mai traiesc acea clipa de armonie in care impart bucuriile si tristetile la doi. Radio Guerrilla le e casa, eterul le e masa, iar fructul acestei casnicii este emisiunea ,Guerrilla de dimineata", odrasla pe care o cresc de la 7 la 9, la gradinita 94,8 FM.

,Din fericire, aceasta coabitare nu s-a lasat cu varsari de sange. A trecut luna de miere si cearsaful, desi putin mototolit, a ramas alb, acesta fiind o metafora a puritatii noastre. N-am vrut sa-mi arat satisfactia, iesind cu el in fata cortului, pentru ca mi se pare un obicei barbar sa-ti expui virilitatea pe post", eclateaza Dobrovolschi. ,Mie, nu! Mi se pare un obicei demn de un D.J. care considera ca este cel mai bun. Daca nu crezi ca esti cel mai bun, atunci nu ai ce sa cauti in meserie", il amendeaza Craioveanu.

Tocmai au iesit din emisie si s-au tavalit pe fotolii, extenuati, desi e doar 10. La cumpana dintre secunda unu si doi, pe Dobro il incearca un gand. Ii da grai: ,Nu suntem aici sa facem pe desteptii. Patapievici a facut lucrul asta si a avut accident de masina. Noi vrem sa fim atat de destepti incat sa nu. fim, adica sa nu epatam".

Craioveanu pluseaza cu un enunt cu valoare de slogan: ,Numele meu inseamna radio", iar Dobrovolschi se autotraduce cam asa: ,Numele meu inseamna binevoitor, dobro - bun, volschi - vointa. Sunt rus. Ma numesc Mihai Bunavointa". Dificultatea su-prema a muncii de DJ matinal nu este realizarea emisiunii in sine, ci trezitul in zori. ,Nu ceasurile te trezesc dimineata, ci placerea de a face emisiune. La mine, incepe la 5.30 cel cuplat pe radio, dupa care buzzer-ul, pe la fara 20, apoi ceasul de pe birou la fara 17, iar ultimul, telefonul, la fara un sfert.

Toate lucreaza impreuna, ca o simfonie a trezirii de dimineata. Intotdeauna mi-au placut ceasurile, chiar si cele ale lui Dali, care curg. Se spune ca asa se injurau pictorii: Cubismul ma-tii, sa-ti curga ceasul! Daca ai avea unul pe perete, ar fi frumos sa-ti inunzi vecinii cu timp", abereaza Dobro. Craioveanu ii tine isonul: ,Chiar vom avea o campanie in care vom da ascultatorilor nostri timp. Sa faca ce vor cu el. Va fi prelungita, pe un an, doi de zile.

Consider ca e mare nevoie de timp in tara asta. Premiile vor consta in 60 de minute, 50, 20, vouchere de timp, iar marele premiu va fi timp nelimitat". Aventurierii undelor, cum nu le place sa li se spuna, coboara spre concret si isi sintetizeaza viata printr-o fraza. Craioveanu: ,Nevasta, copil, iesit cu copilul in parc, jocuri pe calculator, bere cu Dobrovolschi duminica, stabilim strategia pentru saptamana viitoare, cearta de sambata, pentru ca atunci ies cu baietii".

Dobrovolschi: ,Ziua mananc cu prietenii, stau la jacuzzi, la sauna, ma joc pe playstation, seara ma intalnesc cu o fata, doua, trei, merg la Brasov in weekend, in Delta, la mare, la petreceri, citesc, stau pe WC". Ultimul cuvant il are Craioveanu: ,Societatea are multe uratenii pe care am reusit sa le accept in viata mea. Una dintre ele este Dobrovolschi".

Adevarul

Sursa: AdevarulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.