Celebra Fabiola de la Cuba, "diva muzicii peruane", va sustine, pe 19 octombrie, la Bucuresti, un spectacol care va reuni muzica latino cu elemente din lumea civilizatiilor preincase.

Aceasta a acordat un interviu pentru Mediafax, in care a marturisit ca ar putea veni in Romania si cu urmatorul spectacol pe care il va concepe. Spectacolul "Memorias del Alma", pe care il va prezenta in octombrie, la Sala Palatului, este creat de artista, a carei voce de exceptie si prezenta scenica asigura axa intregului show.

"Memorias del Alma" a fost prezentat in mai multe situri arheologice din America Latina, fiind ovationat intotdeauna de mii de spectatori. Acum, cantareata a pornit in turnee prin lume pentru a demonstra tuturor faptul ca istoria si cultura peruana inseamna "ceva mai mult decat Machu Pichu".

"Am venit pentru a face promovarea spectacolului nostru, pentru a putea povesti romanilor mai mult despre munca si despre radacinile noastre. Vrem sa vorbim despre ce inseamna Peru nu doar la nivelul muzicii si a dansului, ci si despre cultura peruana. Va fi un spectacol care are ca puncte de sustinere muzica si dansul, dar munca noastra se bazeaza si pe arta video. Va fi un spectacol de aproximativ doua ore, in care se imbina multe elemente naturale: apa, aer, foc si pamant.

Pilonii acestui spectacol sunt muzica si dansul. Acestea sunt foarte variate: se vor regasi ritmuri marinaresti, de petrecere, valsuri, precum si alte genuri muzicale peruane. Teatrul si conceptul vizual sunt complementare spectacolului", a marturisit artista.

De profesie, arhitect

De profesie arhitect, artista a practicat aceasta meserie cand a ajutat la construirea unui sat. "A fost un proiect minunat, pe care il iubesc ca pe copilul meu. Am lucrat cu multa dragoste, pentru ca a fost destinat unor mame care nu aveau nici o posibilitate de a avea o locuinta decenta in care sa isi creasca copiii. Satul a fost construit pentru femei care isi cresc singure copiii, cu mult efort, fara nici un fel de sprijin. Pe de alta parte, este un proiect frumos din punct de vedere estetic: este un sat care se aseamana foarte mult cu Muzeul Satului din Romania".

Cu toate acestea insa, Fabiola isi dedica marea parte a timpului muzicii, pentru ca, spune ea, "muzica este o nevoie a sufletului meu. Toate fiintele simt nevoia sa se exprime, prin intermediul unui anumit limbaj. Unii oameni scriu, altii picteaza, unii salveaza vieti prin intermediul medicinei, iar altii, ca mine, se simt vii prin intermediul cantecului. Fiecare nota muzicala imi face inima sa vibreze intens si ma face sa simt ca traiesc. Muzica este marea mea pasiune. Cele 24 de ore ale zilei le dedic muzicii si promovarii culturii tarii mele si, bineinteles, fiicei mele care ma insoteste peste tot pe unde ma poarta nebunia vietii", a incheiat celebra cantareata.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.