Pe 3 noiembrie, la Atlantic Pavilion din Lisabona, se va desfasura cea de-a 12-a editie a Premiilor MTV Europe Music, un eveniment ce va fi prezentat de Sacha Baron Cohen (Ali G). In cazul artistilor romani, va fi cea de-a patra prezenta la acest eveniment, castigatorii trofeului "Best Romanian Act" de pana acum fiind Animal X (2002), Ab4 (2003) si Ombladon feat. Raku (2004). Si pentru editia din acest an, lupta pentru trofeul "Best Romanian Act" se desfasoara tot in cinci, nominalizati fiind Morandi, Parazitii, Voltaj, Dj Project si Akcent.

Desi nu s-a anuntat oficial, lista celor cinci nominalizati pentru categoria "Best Romanian Act" a fost lansata pe site-ul www.mtv.ro inca de marti, finalistii fiind desemnati in urma voturilor exprimate de casele de discuri autohtone si de un esantion de spectatori selectati din baza de date a MTV Romania. Astfel, incepand de ieri, publicul din tara isi poate vota favoritii pentru toate categoriile, fie pe site-ul MTV Romania, fie prin SMS.

Cele cinci piese care lupta pentru MTV EMA "Best Romanian Act" sunt "Beijo (Uh-la-la)" (Morandi), "Violent" (Parazitii), "Povestea oricui" (Voltaj), "Privirea ta" (Dj Project) si "Dragoste de inchiriat" (Akcent).

Incantare - Dj Project si Akcent

Aparitia nominalizarilor fara un anunt oficial nu ne-a surprins doar pe noi, ci si pe cativa dintre cei care au fost selectati in cursa pentru trofeul "Best Romanian Act 2005". "Putem spune ca ne asteptam sa fim nominalizati. Asa cum arata peisajul muzical astazi si tinand cont ca suntem o formatie ce reprezinta muzica romaneasca si afara, evident ca ne asteptam. In ce priveste concurenta, trupele nominalizate sunt intr-adevar cele mai bune de pe piata muzicala de la noi, fie ca ne place sau nu ce canta.

Tinand cont ca este o batalie a voturilor, speram ca fanii si cei carora le place muzica noastra sa-si spuna punctul de vedere. Important este ca am ajuns printre nominalizati! Daca va fi sa castigam, voi fi singurul manager din Romania care a avut doua trupe laureate la premiile MTV Europe, dupa Animal X, cu care am castigat in 2002", ne-a declarat Emil Burloi, managerul trupei DJ Project.

Cam in aceeasi linie s-a incadrat si declaratia baietilor de la Akcent: "Suntem foarte incantati de aceasta nominalizare si suntem foarte increzatori avand in vedere succesul de care s-a bucurat in alte tari cum ar fi Olanda, Franta, Germania, Grecia, Turcia, Bulgaria sau in zona Scandinaviei. Este o surpriza foarte placuta si asteptam cu nerabdare rezultatul. Cat despre fanii nostrii, le multumim ca ne sunt alaturi si ii iubim !

Calin Goia: "Uitasem de nominalizarile la MTV"

Primul artist luat prin surprindere de vestea nominalizarii a fost Calin Goia, solistul trupei Voltaj care a spus: "Nici nu ne-am gandit ca vom fi printre nominalizati anul acesta! Siceri sa fim, ocupati cu lucrul la noul album, si uitasem de nominalizarile la MTV. Sigur ca ne bucura ca am fost alesi printre cele mai bune cinci trupe din Romania, mai ales ca noi suntem o trupa cu state vechi in muzica romaneasca, avand deja 7 ani in actuala formula! Am mai fost nominalizati si in urma cu doi ani, dar atunci castigatori au fost cei de la Ab 4. Cat despre concurenta, Morandi si Dj Project sunt doua trupe mai noi, care au prins insa foarte bine la noi si afara, iar Parazitii si Akcent ne sunt prieteni vechi".

Cheloo: "Cu ce piesa?"

Cea de-a doua surpriza s-a inregistrat in cazul lui Cheloo de la Parazitii, care nu stia ca trupa sa se afla pe lista nominalizarilor. Dupa ce a aflat vestea a intrebat sec: "Cu ce piesa?" Cat despre o eventuala victorie, rapper-ul a spus ca Parazitii nu mai sunt interesati atat de mult de aceste premii. Pe buna dreptate, daca ne gandim ca la editia de anul trecut a castigat Ombladon. De aceea, este greu de crezut ca si in acest an categoria va fi castigata tot de Parazitii... Ramane de vazut cati dintre cei cinci se vor deplasa pana la Lisabona pentru ca, asa cum se stie, aceasta deplasare va fi suportata de artisti, si nu de MTV Romania.

Coldplay si Gorillaz, liderii nominalizarilor internationale

Trecand la evenimentul propriu-zis, lista nominalizarilor este dominata de britanicii Coldplay si Gorillaz, cu cate cinci nominalizari fiecare, urmati de Gwen Stefani (patru) si 50 Cent, Snoop Dogg, Green Day, U2 si James Blunt, cu cate doua nominalizari. Trupa lui Chris Martin va canta la ceremonia din 3 noiembrie alaturi de Green Day, Foo Fighters, Robbie Williams si The Black Eyed Peas.

Revenind la Sacha Baron Cohen (alias Ali G sau Borat Sagdiyev), el a mai prezentat si editia din 2001 a MTV Europe Music Awards. Castigatorii editiei 2005 vor fi desemnati cu ajutorul voturilor fanilor MTV din intreaga lume, exceptie facand categoriile "Cel mai bun videoclip" si "Free Your Mind". Ceremonia de la Lisabona va fi transmisa in direct atat in reteaua MTV Europe, cat si in Statele Unite. La editia de anul trecut, in ciuda faptului ca au votat doar fanii din Europa, evenimentul a fost dominat de artistii americani.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.