In perioada 30 septembrie-2 octombrie 2005 se va desfasura la Sinaia Festivalul Toamnei, "Sinaia Forever", organizat de Primaria orasului Sinaia, impreuna cu "Agentia de vise". Anul trecut, 30.000 de oameni au cutreierat strazile Sinaiei, animati de dorinta de a respira aer tare, de a vedea teatru si film sau de a asculta muzica in aer liber. Astfel Sinaia a devenit, timp de trei zile, ceea era in perioada regalitatii: un loc al promenadei, costumelor si masinilor de epoca.

Anul acesta organizatorii isi doresc o editie care sa o depaseasca pe cea de anul trecut. Conceput ca un adevarat Turn Babel in varianta moderna, festivalul se va desfasura in cinci locuri diferite. Pe Strada Comunitatilor lumea se va putea plimba admirand costume populare, ascultand "Kalinka", gustand "kurtos kalacs" si degustand "yeni raki", in timp ce Stefan Popa Popa's, cel mai rapid caricaturist din lume, singurul roman din Guinness Book World Records, le va imortaliza zambetul.

In Zona Kitsch se va bea cafea sau ceai, pe o terasa. La caderea serii, in Parcul Ghica, cei prezenti se pot dezlantui pe muzica rock, dance sau latino, in compania celor mai in voga trupe si artisti: Iris, Vama Veche, Pavel Stratan, Bere Gratis, Class. La Cazino, iubitorii de teatru pot urmari piese ale Nationalului bucurestean ("Regina Mama" cu Olga Tudorache), dar si o piesa in regia lui Horatiu Malaele ("Mascariciul").

Dupa miezul noptii, impatimitii filmelor de buna calitate se vor putea delecta, tot la Cazino, cu filme-eveniment, proiectii speciale, scurtmetraje (de groaza, fantastice etc.) si lungmetraje precum "Dark Horse"/Islanda si "Whisky"/Uruguay, Argentina, Germania, Spania, premiate la Festivalul International de Film Transilvania (TIFF), editia 2005.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.