Puternicii Americii parasesc Hollywoodul pentru a patrunde pe Broadway. Criticii de teatru de la New York au descoperit o noua tendinta a celor mai buni actori ai Hollywoodului, care vor sa arate ca sunt in stare sa se ridice la nivelul rigorilor si cerintelor de pe Broadway.

Bulevardul plin de viata care traverseaza Manhattanul nu a mai fost niciodata atat de plin de staruri. Din cele 24 de showuri care au rulat anul trecut in aproape 40% au jucat nume mari de la Hollywood. 14 actori cunoscuti au aparut pe scena, printre care Jeff Goldblum, Brooke Shields si John Lithgow.

Dar cel mai mare nume hollywoodian care va fi prezent pe Broadway este cel al Juliei Roberts, care va juca in acest sezon in piesa "Richard Greenberg's Three Days of Rain". Biletele pentru spectacolele de pe Broadway nu au fost niciodata mai greu de obtinut. Cifrele arata o crestere cu 10% a vanzarilor, incasari de 376,4 milioane de dolari, in ultimele 22 de saptamani, spre deosebire de anul trecut cand s-a obtinut suma de 5,6 milioane de dolari in aceeasi perioada.

Saptamana trecuta, cele 24 de showuri de pe Broadway au incasat aproape 11 milioane de dolari de la 160.000 de oameni. Majoritatea oamenilor pun aceasta revigorare financiara pe seama aparitiei starurilor din California. Jed Bernstein, un director de teatru, a declarat ca exista o anume curiozitate printre starurile de la Hollywood: "Performanta live a fost intotdeauna testul cel mai greu pentru actorii de film, acolo, pe scena, isi pot masura adevaratele abilitati de a juca. Nu pot fugi sa se ascunda in rulotele lor".

In mod sigur starurile nu fac acest lucru pentru bani. Roberts castiga aproximativ 24.000 de dolari de la teatru, pe cand de la un film poate castiga 20 de milioane de dolari. Cu toata stralucirea starurilor hollywoodiene in piesele de pe Broadway, sezonul viitor va prezenta piesa lui Alan Bennett, "The History Boys", un mare succes in Londra, in care nu apare nici un star de film.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.