Sa vedeti cum isi complimenta manelistul Vali Vijelie nevasta in megashow-ul "Aventurile familiei Vijelie" de pe Prima TV: "Din partea mea, sa se inchida toate cazinourile. Cazinoul meu esti tu, nevasta…" Supermegaultracompliment, nu? Tare, nene! Atit de tare ca ma astept sa devina, in scurt timp, model pentru toti oamenii care vor sa-si emotioneze cu asupra de masura jumatatile vietii lor.

Uite, de exemplu, administratorul de la mine de la bloc ar putea sa-i spuna scorpiei de nevasta-sa: "Esti tabelul meu de restante la intretinere", Oana Zavoranu ar putea sa-i sopteasca linistita lui Pepe: "Esti lacrimile mele de iubire", iar Mihaela Tatu s-ar putea simti minunat spunindu-i iubitului ei (cu miinile in solduri, normal): "Esti 'De trei X femeie>>-le meu"... Pina si Traian Basescu ar putea sa-si tulbure pina la lacrimi nevasta cu o declaratie de genul: "Esti parlamentul meu unicameral, podul meu de la Maracineni si Palatul meu Cotroceni".

Asta ca sa nu mai vorbim de diversi cetateni cu "profesii" deloc apreciate de comunitate care ar avea si ei, saracii, dreptul sa le zica sotiilor proaspat rupte in bataie: "Fa, nenorocito, esti portofelul meu din autobuz furat, fir-ai a dracu’ de baragladina, esti buzunarul meu la burta dat"...

Intr-o dimineata, la "Canalul de stiri" de pe Antena 1, Uscat (sau poate Trofin) a anuntat dupa cum urmeaza: "Ieri a fost ziua zborului si orasul a fost plin de parasute". Replicile celor doua colege de emisiune au fost foarte prompte si, cel putin pentru mine, absolut surprinzatoare: Eva - "Hai, ma, mereu ne faci reclama negativa!...", Roxana - "Adica au mai fost si altele?..."

Sper ca vedetele grupului umoristic "Vacanta Mare" au fost pe faza la glumele astea de doi bani si si le-au copiat cu constiinciozitate pe un carnetel pentru a le folosi in emisiunile alea de mare succes cu care se mindreste concurenta. Nu de alta, dar sigur ar aduce o gramada de audienta...

Daca as vrea, as putea alimenta aceasta rubrica numai din emisiunea "Verissimo" de pe B1 TV, o emisiune de mondenitati a carei prezentatoare, Gina, se afla, de cele mai multe ori, in dialog cu "vedete" de mina a 16-a, si care (probabil, din acest motiv) pierde frecvent contactul cu realitatea gramaticala a limbii romane. Noroc ca nu vreau.

Dar p-asta cu "O sa te invitam si pe tine si pe telespectatori sa vada un material" nu m-am putut abtine, totusi, sa nu v-o zic. Nu de alta, dar poate, prin acest gest umanitar, reusesc sa va conving si pe dumneavoastra si pe Gina sa fie mai atenti la cum vorbeste ea atunci cind se afla in direct. Dumneavoastra ca sa schimbe canalul, iar Gina ca sa se corectati, bineinteles.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.