Top modelul Linda Evangelista a reusit marea performanta ca la 40 de ani sa distruga bariera impusa de varsta in meseria pe care o practica de foarte multa vreme, dupa ce saptamana aceasta a devenit unul dintre cele mai importante staruri care prezinta moda la Londra.

"Sunt realmente recunoscatoare ca mai exista un loc si pentru mine. Presupun ca bariera varstei a fost ridicata pentru ca am implinit 40 de ani si, dupa cum vedeti, am inca de lucru", a precizat Evangelista. La aproape 30 de ani de la debutul sau in aceasta meserie (la 12 ani s-a hotarat sa devina model), Evangelista a fost vedeta colectiei primavara-vara 2006 creata de designerul britanic Giles Deacon, una dintre cele mai de succes colectii din cadrul saptamanii modei londoneze. Chestionata de presa in legatura cu noua generatie care o transforma intr-o "veterana" a podiumurilor, Linda Evangelista spune ca nu se simte in nici un caz dezavantajata, ci dimpotriva.

"Moda inseamna schimbare si manechinele trebuie sa se schimbe", spune cea care a declarat intr-o zi ca pentru mai putin de 10.000 de dolari pe zi nici nu-i trece prin cap sa se dea jos din pat. In timp ce despre o alta colega "veterana", Kate Moss, 31 de ani, circula zvonuri legate de consumul de cocaina dezvaluit de un set de fotografii publicate de Daily Mirror, Linda Evangelista povesteste ca longevitatea sa in aceasta meserie se datoreaza in primul rand vietii sanatoase pe care a dus-o.

"Ma simt extraordinar. Nu beau, nu fumez, dar fac in schimb multa miscare (yoga, gimnastica, merg pe jos, schiez etc.). Pur si simplu sunt foarte activa", spune modelul canadian, care prefera ca putinul timp liber sa-l dedice operelor caritabile. Anul trecut, ea a devenit purtatoarea de cuvant a unei organizatii de caritate aflate sub patronajul gigantului cosmeticelor Mac, care sprijina persoanele bolnave de SIDA.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.