Pentru prima oara in tara noastra, portile unui spital cu bolnavi psihici s-au deschis larg pentru public si artisti. Membrii formatiei Nightlosers au descoperit cu surprindere oameni bucurosi sa-i asculte, sa danseze pe muzica lor. Pentru cateva ore, schizofrenicii si familiile lor s-au amestecat printre spectatorii trupei clujene de blues si folclor.

Peste 500 de persoane, pacienti ai Spitalului de Boli Psihice, rude, prieteni si localnici din comunele invecinate au participat sambata, in comuna clujeana Borsa, la primul eveniment de acest gen, un concert in aer liber in incinta unei institutii de sanatate. Intiativa a apartiunt unui director de spital din orasul german Ravensburg, impresionat de conditiile in care traiesc bolnavii din tara noastra, dar si de uitarea la care sunt supusi din partea societatii.

Membrii formatiei Nightlosers au cantat gratuit pentru pacienti piesele lor de succes. Desi la inceput pacientii tremurau si tropaiau relativ pasnici pe scaunele lor, in finalul spectacolului, acestia s-au dezlantuit pe scena de dans, la care s-au prins in special cuplurile din spital, dar si baietii izolati, in general, din cauza comportamentului lor mai agresiv.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.