Un compozitor francez l-a actionat in justitie pe producatorul englez si fostul manager al trupei punk Sex Pistols, Malcom McLaren, acuzandu-l ca a copiat una dintre operele sale intr-un cantec din coloana sonora a filmului "Kill Bill", relateaza Mediafax.
Compozitorul Benjamin B., cunoscut si sub numele de Lancelot, sustine ca acest cantec, "About her", este copia fidela a uneia dintre operele sale, depusa in ianuarie 2003 la Societatea Autorilor, Compozitorilor si Editorilor de muzica, sub numele de "Smith Ballade". El a compus-o in 2002 si i-a propus-o lui Malcom McLaren pentru proiectul unui album pe care il pregatea in cinstea designerului Christian Dior, dar care nu a mai fost realizat. "Un prieten mi-a spus ca o melodie din coloana sonora a unui film seamana foarte mult cu unul dintre cantecele mele. Am mers sa cumpar CD-ul si am auzit piesa mea", a declarat Lancelot.

Malcom McLaren nici nu a fost prezent dar nici reprezentat de cineva, joi, in fata tribunalului din Angers. Reprezentantii Societatii Compozitorilor au cerut realizarea unei analize comparative a celor doua piese. "Sunt aceleasi tonalitati, aceleasi sunete de pian", a afirmat joi Antoine Beguin, avocata lui Lancelot. Aceasta a cerut o despagubire de 100.000 de euro daune financiare si morale si o expertiza pentru verificarea veniturilor aduse de piesa lui Malcom McLaren. Tribunalul va lua o decizie pe 22 septembrie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.