Celebrul tenor Jose Carreras a sustinut aseara, la Ateneul Roman, un concert extraordinar, eveniment organizat de Presedintia Romaniei, cu sprijinul Ministerului Culturii si Cultelor. Alaturi de marele tenor a urcat pe scena talentata soprana Alexandra Coman, solistii fiind acompaniati de Orchestra Filarmonicii "George Enescu" sub bagheta dirijorului David Gimenez. Din programul concertului au facut parte piese de Rossini, Dvorak, Schubert, Frank, Gounod, Puccini, Massenet, Lama, Rendine, Jimenez, Gimenez, Serrano si Lehar. Conform specialistilor, programul concertului a reluat pagini celebre din operele in care Jose Carreras a cunoscut veritabile triumfuri, dar a si daruit cateva dintre acele piese muzicale cu mesaj umanitar ce traverseaza cariera sa. Concertul s-a constituit intr-o mirifica invitatie in lumea frumusetilor ce i-au impodobit existenta, aflata sub semnul miracolului, o calatorie care s-a transformat intr-un indemn de buna intelegere intre oameni.

In semn de apreciere pentru intreaga activitate a maestrului Jose Carreras, la finalul concertului, Ion Iliescu l-a decorat pe marele tenor cu Ordinul National pentru "Contributia personala exceptionala adusa la dezvoltarea patrimoniului cultural al omenirii". Exprimandu-si satisfactia pentru oportunitatea de a concerta din nou pe scena Ateneului Roman, dupa ce s-a intalnit cu publicul din tara noastra in octombrie 2000, maestrul Carreras a apreciat ca acesta este unul de cunoscatori, avand in vedere traditia muzicala romaneasca. "Imi plac oamenii din Romania, este ceea ce ma impresioneaza aici, ei au ales sa mearga mai departe pe calea democratiei", a spus Carreras care, vineri, a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti. Dupa Bucuresti, urmatoarea escala a maestrului Carreras va fi pe scenele Chinei - Beinjing si Shanghai - sub bagheta aceluiasi dirijor, David Gimenez.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.