Cetatea Sighisoarei va deveni spatiu de teatru neconventional pentru aproximativ trei luni, aici urmand sa fie jucate, in cadrul unui program al Ligii pentru Teatru din localitate, 13 piese in premiera.
Potrivit dramaturgului Radu Macrinici, initiatorul programului "Teatrul de maine, in spatiul de ieri, pentru publicul de azi", publicul sighisorean va avea parte de spectacole de Brecht si Beckett, dar si de Nicolae Steinhardt.

Spectacolele vor fi jucate in diferite locatii din Cetatea Sighisoarei, scopul fiind transformarea acestora in veritabile spatii teatrale neconventionale, cu impact asupra dezvoltarii turismului cultural in zona. De asemenea, se doreste crearea unui mediu stimulativ pentru tinerii artisti interesati de experiment si cautare si pentru Universitatile de Arta Teatrala dornice sa-si indrume studentii spre formule de spectacol dintre cele mai diverse.

Spectacole pe texte moderne si contemporane, montate de regizori preocupati de innoirea mijloacelor de expresie teatrala, vor fi jucate in limbile romana si maghiara.

Printre piesele programate intre 8 septembrie si 30 noiembrie la Sighisoara se numara "Hess", de Alina Nelega, "Jurnalul fericirii", de Nicolae Steinhardt, "Gramada de nisip", de Edward Albee, "Hazard", de Victor Haim, "Sufleurul fricii", de Matei Visniec, "Don Juan moare ca toti ceilalti", de Theodor Mazilu, "Amalia respira adanc", de Alina Nelega, "Omul cel mai bun din Sacuian", de Bertolt Brecht, "Pagini bizare", dupa Urmuz, "Copilul rece", de Marius von Mayenburg, "Crize", de Mihai Ignat, "Asteptandu-l pe Godot", de Samuel Beckett, "Despre taramul gropilor", de Michel de Ghelderode, "Un altfel de monolog", de Samuel Beckett.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.