Dupa un declin de cativa ani buni, muzica rock incepe incet, dar sigur, sa revina in atentia publicului, si nu doar pe plan international, unde Green Day domina evenimentele gen MTV Video Music Awards, ci si in Romania unde, gratie nenumaratelor festivaluri de gen, nume precum Luna Amara, Altar, Implant pentru Refuz sau Timpuri Noi, reveniti in formula Artanu - Iliescu, creeaza atmosfere incendiare. Pe fondul inmultirii festivalurilor rock, organizatorii incearca din rasputeri sa aduca in tara nume grele ale rock-ului mondial. Asa se intampla si in cazul Festivalului "Rock Your Mind", al carui prim act se va desfasura pe 25 noiembrie, la Sala Polivalenta din Capitala.

Invitatii speciali ai acestui eveniment sunt suedezii de la Clawfinger, adica cei care, la jumatatea anilor 90, zguduiau scena internationala cu hituri precum "Nigger", "The Truth" sau "Warfair". Prima editie a Festivalului "Rock Your Mind" inseamna un maraton "nu-metal" ce va incepe la ora 19.00 si va dura circa noua ore, pe scena Salii Polivalente urmand sa concerteze nu mai putin de noua trupe din Olanda, Macedonia, Ungaria, Suedia si Romania.

Provocarea biletelor

Daca majoritatea festivalurilor din tara sunt moca pentru public, la "Rock Your Mind", fanii nu vor putea intra decat daca vor plati 600.000 lei (vechi), un pret nu tocmai accesibil la prima vedere. Si totusi, reprezentantul agentiei In Your Mind, Alin Voica, ne-a declarat ca pretul biletelor nu ofera riscuri. "Daca luam in calcul celelalte evenimente, care, chiar daca nu se ridica la nivelul nostru, au preturi destul de mari la bilete, cred ca nu vor fi probleme.

La Polivalenta vor fi noua trupe cunoscute, o instalatie de sunet de cinci stele, intr-un maraton de ... In plus, trupa Clawfinger este un cap de afis cu greutate, o trupa celebra care va concerta pentru prima data in Romania", ne-a declarat Alin Voica. Pe langa Clawfinger, pe scena Salii Polivalente vor mai concerta si trupele romanesti Timpuri Noi, Luna Amara, Altar si Implant pentru Refuz, patru nume care nu rateaza afisul nici unui festival care se respecta.

"Hate Yourself With Style"

Istoria celor patru componenti ai trupei Clawfinger - Zak Tell, Jocke Skog, Bard Torstensen si Erlend Ottem - a inceput in anii 90, o data cu primul demo prezentat sub acest nume, care continea trei piese: "Nigger", "Waste of Time" si "Profit Preacher". Agresivitatea mesajelor cu conotatie politica, la care se adauga mesajele antirasism, i-au adus imediat pe cei patru suedezi in atentia labelului MVG, piesa "Nigger" fiind un imens succes in Suedia.

Dupa lansarea albumului de debut, intitulat "Deaf Dumb Blind" (vandut in peste 600.000 de exemplare), Clawfinger incepe turneele internationale concertand in deschiderea unor grei ai genului precum Anthrax si Alice in Chains. Anul 1994 le aduce doua premii Grammy in Suedia pentru "Cea mai buna trupa Hard Rock" si "Cel mai bun videoclip".

Dupa lansarea albumului "Use Your Brain" (1995), suedezii trec oceanul, concertand atat la "Monsters of Rock Festival" - eveniment produs de Ozzy Osbourne -, cat si alaturi de Megadeth, Faith No More si Alice Cooper. Dupa mai bine de doi ani, apare "Clawfinger", cel de-al treilea album, urmat de "A Whole Lot of Nothing". In 2003, dupa aparitia albumului "Zero & Heroes", Erlend Ottem paraseste formatia.

Revenind la concertul pe care Clawfinger il va sustine pe 25 noiembrie la Sala Polivalenta, cu ocazia primei editii a Festivalului "Rock Your Mind", fanii vor avea ocazia sa asculte atat hiturile din anii 90, cat si piesele incluse pe albumul "Hate Yourself With Style" care, potrivit informatiilor publicate pe site-ul oficial al trupei, se va lansa la 21 noiembrie. Asadar, nu uitati: pe 25 noiembrie, la Sala Polivalenta din Capitala, sunteti asteptati la o intalnire de zile mari cu una dintre cele mai tari trupe de rap-metal din anii 90: Clawfinger!