Ultima editie a MTV Video Music Awards a fost dominata de rock, care a cistigat batalia cu hip-hop-ul si muzica pop. Americanii de la Green Day au obtinut sapte premii, iar nou-venitii de la The Killers si Fall Out Boy, cite un premiu fiecare.

In anii trecuti, genurile muzicale hip-hop si pop dominau premiile MTV pentru videoclip la mai toate categoriile. Situatia nu s-a mai repetat si in acest an, cind trupe rock precum Green Day, My Chemical Romance si Coldplay au fost printre principalele atractii ale galei prezentate de interpretul hip-hop Diddy (ex-Puff Daddy, ex-P. Diddy), sub motto-ul "in aceasta seara se poate intimpla orice".

Green Day a cistigat "videoclipul anului"

Punkerii de la Green Day au fost declarati victoriosi la categoriile "cel mai bun videoclip rock" si "videoclipul anului", doua dintre cele opt categorii la care au fost nominalizati pentru melodia "Boulevard of Broken Dreams". Green Day si-a mai adjudecat premiul pentru "alegerea telespectatorului", "cel mai bun grup", precum si la inca trei categorii "tehnice", fiind invinsi doar de Gwen Stefani si clipul ei, "What You Waiting For?", la categoria "regie artistica". "Este extraordinar faptul ca muzica rock inca isi mai are locul sau la MTV", a comentat vocalul trupei Green Day, Billie Joe Armstrong.

Fall Out Boy, notati de telespectatori

Kanye West a cistigat premiul pentru cel mai bun videoclip al unui artist de sex masculin, in timp ce corespondentul feminin al premiului a fost adjudecat de Kelly Clarkson, cu "Since U Been Gone". Tot ea a primit si premiul pentru cel mai bun videoclip al genului pop. Cintareata de rap Missy Elliott a obtinut doua premii, pentru cel mai bun videoclip dance si pentru cel mai bun videoclip hip-hop, iar Alicia Keys a obtinut, cu videoclipul piesei "Karma", premiul la categoria "R&B" .

Cu piesa "Mr. Brightside", pe care a cintat-o si in cadrul galei, trupa The Killers a cistigat premiul pentru debut, in timp ce la categoria "Breakthrough Video", distinctia a fost obtinuta de Gorillaz si Jamie Hewlett, pentru "Feel Good INC.". Tot ei au primit si premiul pentru cele mai bune efecte speciale. Premiul MTV 2 a fost votat de telespectatori si a revenit celor de la Fall Out Boy. Cu videoclipul piesei "Sugar, We’re Going Down", ei au intrunit mai multe sufragii decit Mike Jones, My Chemical Romance sau Daddy Yankee, cu care au concurat.

Jocuri, poturi si focuri de arma

Gala premiilor MTV a fost umbrita, intr-o oarecare masura, de atacul cu arma de foc produs asupra lui Suge Knight, directorul celebrului studio de inregistrari Death Row Records. Simbata noaptea, la o petrecere organizata de rapper-ul Kanye West, la hotelul Shore Club din Miami Beach, Marion "Suge" Knight, 40 de ani, a fost impuscat in piciorul drept de un agresor inca neidentificat. Transportat de urgenta la spital, Knight a fost supus unei interventii chirurgicale pentru indepartarea glontului.

In anii ’90, Knight a reusit sa faca din Death Row Records una dintre cele mai mari case de productie rap si hip-hop, adunind nume precum Dr. Dre, Snoop Doggy Dogg si 2Pac. Directorul studioului si-a obtinut insa, in acelasi timp, reputatia unui om care utilizeaza violenta in afaceri, fiind cunoscute si relatiile sale cu lumea interlopa, si multi il banuiesc chiar ca se afla in spatele asasinarii foarte cunoscutilor Tupac Shakur si Notorious B.I.G.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.