Familia prezidentiala a venit, pentru a doua oara, la Festivalul National de Muzica Mamaia 2005. Duminica seara, la Gala Laureatilor, Traian, Maria si Ioana Basescu, precum si numeroasele garzi de corp s-au numarat printre spectatorii din Teatrul de Vara de la Mamaia. Tatal si fiica au aplaudat politicos castigatorii concursului si au cascat nepoliticos la recitalul Iris. Presedintele nu a mai schimbat nici o vorba cu liderul PSD, Mircea Geoana, prezent si el la gala. In schimb, a primit bucuros declaratia lui Marcel Pavel, care I-a salutat de pe scena: "I love you, Mr. President!"

Reprezentatia lui Basescu a cuprins: schimbarea de impresii cu sotia, fiica si chiar cu ginerele Bodo; fumatul de tigari extralong; pozatul cu copii; strangerea mainilor, inclusiv a unor electori care se multumeau sa priveasca alaiul prezidential. Presa a fost cea care a dat un premiu de onoare primei familii a statului. Bodo si trupa sa, Proconsul, au fost rasplatiti cu Premiul Presei, "singurul care nu poate fi contestat" - in opinia solistului. Proconsul nu si-a ridicat premiul pentru piesa castigatoare, "Altceva", pentru ca plecase deja spre Bucuresti.

Dupa ce a asistat la festivitatea de premiere, la focul de artificii si la recitalul Iris, presedintele Traian Basescu a parasit sala de spectacole ca din pusca, provocand altercatii intre propriii bodyguarzi, care se imbranceau, pentru a acoperi "dispozitivul". Din motive pe care doar el le cunoaste, Traian Basescu a refuzat sa vorbeasca cu presa, salutand in schimb oamenii care treceau din intamplare prin fata Teatrului de Vara.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.