Artistul va veni in Romania cu sotia, Orianne Cevey, si doi dintre fiii sai

Phil Collins va canta pe 30 octombrie la Bucuresti, spectacolul urmand sa fie "cea mai impresionanta productie realizata vreodata in Romania", dupa spusele oranizatorilor, Fun Time Production. Show-ul face parte din turneul "First Final Farewell", va dura doua ore si va cuprinde majoritatea hiturilor, printre care "You Can’t Hurry Love", "Dance Into The Light" si "You’ll Be In My Heart". Aceasta din urma a fost scrisa de Phil Collins pentru marele succes cinematografic "Tarzan" (produs de Walt Disney) si a castigat un Oscar, un Grammy si un Glob de Aur. Alaturi de Phil Collins, pe scena vor urca alti 16 muzicieni, care vor canta la chitara, claviaturi, bass, baterie, percutie, saxofon, trompeta si trombon.

350.000 de euro onorariu

Desi onorariul lui Phil Collins nu poate fi comunicat oficial, din cauza prevederilor contractuale, surse apropiate organizatorilor ne-au dezvaluit ca ar fi vorba despre o suma care depaseste 350.000 de dolari. Dorian Ciubuc, director general Fun Time Production, ne-a declarat doar: "Pentru acest spectacol a fost alocat un buget total de 500.000 de euro si un contract procentual cu minimum garantat. De asemenea, le vom pune la dispozitie 5.000 de euro pentru cumpararea alimentelor necesare echipei pe perioada petrecuta in Romania".

Cu alte cuvinte, contractul lui Phil Collins prevede ca acestuia ii revine un procent din banii obtinuti in urma vanzarii biletelor, dar i s-a garantat o suma minima, pe care o va primi indiferent de situatia de la ghiseele caselor de bilete.

Dintre cele 8.000 de bilete, cu preturi care variaza intre 4.495.000 lei si 1.295.000 lei, s-au vandut marea majoritate a celor de la categoria VIP si "in picioare", ceea ce dovedeste ca nu suntem fani la fel de inflacarati precum estonienii, care au cumparat 10.000 de bilete in 55 de minute.

Suita vedetei: 100 de persoane

Phil Collins vine in Romania impreuna cu sotia (Orianne Cevey), doi dintre cei cinci copii ai sai si o echipa de circa 100 de persoane. Ei vor ajunge pe 29 octombrie, seara, si vor sta pana in dimineata zilei de 31 octombrie. Cantaretul, familia sa si cativa apropiati, in total circa 30 de persoane, vor sosi cu o cursa charter, iar ceilalti membri ai echipei cu autocarele. Nu s-a stabilit inca hotelul la care vor sta invitatii, dar in calcul au fost luate trei locatii - Marriott, Hilton si Crowne Plaza.

Hangarul Romaero are o suprafata de 6.500 mp si dispune de facilitati de incalzire si ventilatie. Special pentru acest eveniment se vor construi doua tribune laterale (2.000 de locuri), pentru ca spectatorii de pe scaune sa vada peste capetele celor care stau in picioare, la parter, iar tavanul si peretii laterali ai arenei vor fi imbracati cu material textil, pentru a asigura o acustica optima a incintei.
- 10 TIR-uri cu echipament
- 80 de tehnicieni
- un ecran de 160 mp
- scena mobila, cu platforme ridicatoare
- 140.000 W - sunet
- sute de lumini inteligente
- 35 de tone de echipament suspendat


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.