Zeci de mii de tineri, rauri de bere si votca, trupe de muzica, totul in trei zile nebune, la Vama Veche

Puzderie de corturi, zeci de mii de tineri, tone de bere si rauri de votca devorate, forte de ordine si trupe de muzica din opt tari. Asa a aratat plaja de la Vama Veche in cele trei zile de weekend. Si asta pentru ca in Vama s-a dat verde la Stufstock 3, "festivalul muzicii libere si adevarate", cum il recomanda organizatorii.

Au fost doua scene, 80 de voluntari, aproape 35.000 de spectatori si 41 de formatii din Franta, Germania, Ungaria, Republica Moldova, Rusia si Romania. S-a concertat cate 20 de ore timp de doua nopti si s-au adunat mii de PET-uri de pe plaja asediata de multimea sosita sa "salveze Vama Veche". Cativa turisti au fost ridicati de catre fortele de ordine si echipajele de pe ambulanta pentru a fi dusi la spitalul din Mangalia intrucat n-au rezistat "excesului" de alcool si droguri.

Un ministru imbracat lejer

Agitatie mare, organizatori alearga in stanga si-n dreapta, iar instrumentele muzicale sunt acordate pe ultima suta de metri. Vremea e buna, iar turistii se strang treptat langa cele doua scene. Atmosfera e pasnica, iar traditionalele pahare cu bere si sticle cu votca trec din mana in mana. Oamenii au venit fiecare cum a putut, care cu cortul, care cu folia de invelit pe plaja. Este prima seara de festival.
Desi sunt programati sa cante in deschidere, cei de la Zdob si Zdub nu se pot reuni pe scena decat cu o ora intarziere. Incidentul este insa depasit rapid, iar pana dimineata, la ora 6.00, pe cele doua scene din Vama se aglomereaza nervos decibelii a nu mai putin de 20 de trupe.

In zona de protocol a scenei mari isi face aparitia la un moment dat si Monica Macovei, ministrul justitiei. Imbracata lejer, ramane aici timp de aproape 15 minute, fiind insotita de Mircea Toma, una dintre gazdele festivalului de rock.

Vama impotriva familistilor

Cea de-a doua seara de Stuf le-a dat emotii producatorilor pana in ultimul moment. Si asta mai mult din cauza norilor grei care amenintau inca de la pranz cu venirea unei ploi torentiale. Ghinionul nu a fost insa atat de mare. Ploaia a cazut doar pe parcursul recitalului celor de la Urma, singurii "sifonati" de capriciile vremii.

Festivalul s-a incheiat cu acelasi mesaj enuntat pe un ton convingator de "academicianul" Mircea Toma: "Vama Veche nu este o statiune de familisti si nici o parcare de gipane si de fite, ci un loc liber!".


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.