Gheorghe Funar, omul care a vopsit bancile si cosurile de gunoi din Cluj in culorile tricolorului, si-a construit un monument funerar roz.

Textul sculptat la baza marmurei din care a fost construit monumentul funerar al familiei Funar si titlurile pe care membrii acesteia si le-au mentionat ar trece poate neobservate daca materialul din care este construit monumentul n-ar fi roz.

UNICAT

Culoarea optimista pe care senatorul PRM de Cluj a ales-o pentru locul sau de veci nu are nici o legatura cu perspectiva neagra a mortii. Dimpotriva, culoarea aleasa, unica in cimitir, dupa cum bine pot observa si clujenii care aprind cate o lumanare la mormantul celor dragi trecuti in lumea de dincolo, pare mai degraba una stoica. Din textul de pe marmura, trecatorii vor putea afla ca Gheorghe Funar a fost primar in perioada 1992 - 2004, ceea ce, de asemenea, vorbeste despre resemnare: Funar nu pare sa mai aiba de gand sa candideze la alegerile pentru functia de primar in anul 2008.

PRIMAR SI DOCTOR ECONOMIST

Fostul edil-sef al Clujlui tine mortis ca posteritatea sa afle ca a fost doctor economist, titlu pe care si l-a trecut pe marmura roz, insa nu pare sa se mandreasca cu calitatea de senator, din moment ce orice referire la activitatea sa de parlamentar lipseste cu desavarsire.

LANGA VIP-URI SI EROI

De remarcat faptul ca monumentul funerar al familiilor Funar si Draghicescu sunt amplasate, strategic, langa cavouri ale unor foste VIP-uri ale orasului, cum ar fi Constantin Daicoviciu, care a fost rector al Universitatii "Babes-Bolyai". Unele dintre mormintele din apropierea locului de veci pe care l-a ales Gheorghe Funar pentru familia sa apartin eroilor din cel de-al doilea razboi mondial.

SOTIA SI SOCRII

Si sotia sa, Marioara, si-a inscriptionat titlul stiintific - profesor universitar doctor - pe monumentul funerar. Socrii fostului primar au si ei rezervate locuri de veci langa Funar. Gratie textelor de pe pietrele funerare aflam ca domnul Draghicescu este inginer, iar sotia sa, Niculina farmacista.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.