Corina a recunoscut ca nu este inca pe deplin pregatita sa sustina concerte live. Dar, pentru a ajunge la o asemenea performanta, ia lectii de canto cu Dana Dorian, 500.000 de lei sedinta.

Festivalul de la Callatis a impartit muzica romaneasca in doua tabere: artistii pentru care termenul de playback nu exista si cei care nu concep muzica fara CD. Catalin Maruta i-a intrebat pe invitatii emisiunii sale, Club Callatis, daca fac playback sau canta live. Si, daca unii au incercat sa-si gaseasca scuze, Corina a recunoscut ca lucreaza intens - ia lectii de canto si face sport - pentru ca vrea sa ajunga la performanta de a sustine un concert live.

PLAYBACK DIN RESPECT

Fetele din trupa Sexxy au admis ca sunt nevoite sa cante pe deasupra CD-ului, adica sa faca playback, dar au dat vina pe sonorizare. Julia spune ca, la tv, alege CD-ul din respect pentru publicul telespectator care nu are parte de aceeasi calitate a sunetului. Cu toate ca organizatorii de la Callatis se lauda cu un sistem de sonorizare ultraperformant, Sexxy a venit cu placa.

CANTAREATA SALTAREATA .

Andreea Balan s-a plans de un alt neajuns.
Coregrafia prea saltareata a interpretei face imposibil cantatul melodios printre topaieli. Insa nu putem trece cu vederea trupe ca Impact, Voltaj sau Zdob si Zdub care canta live de fiecare data, iar piesele lor numai balade nu pot fi numite.

MARFAR DERAIAT

Tobosarul trupei Marfar, Vali Nematu, s-a suparat pe organizatorii de la Callatis pentru ca formatia ar fi fost dezavantajata in timpul recitalului de calitatea slaba a sonorizarii. El a spus ca nu a putut sa-i comunice sunetistului defectiunea pentru ca acesta a fost asezat in spatele scenei.

SOLIDARITATE DE BREASLA

Una dintre barfele din culise este despre cea de-a sasea seara a evenimentului cand toti artistii ar fi facut playback . Se pare ca nu s-a dorit ca interpretii si trupele care nu pot opta decat pentru mimat, cazul Laguna sau Andreea Balan , sa fie pusi intr-o ipostaza rusinoasa. Daca este adevarat, Emanuel, Delia sau trupa Spin au fost clar dezavantajati.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.