Cambodgia i-a acordat cetatenie vedetei americane de film Angelina Jolie ca recunoastere a activitatii sale in favoarea protectiei mediului si pentru ca a adoptat un orfan din aceasta tara, transmite Mediafax.

Actrita a spus ca va merge in Cambodgia pentru a-si primi oficial cetatenia, a declarat Toun Siphan, directorul Departamentului de Relatii Internationale. "Este foarte fericita, adora Cambodgia si vrea sa ajute", a adaugat acesta. Angelina Jolie a donat doua milioane de dolari rezervatiilor naturale din provinciile Pailin si Oddar Meanchey, din nord-vestul tarii, una dintre cele mai minate regiuni in urma celor trei decenii de razboi.

In 2002, actrita l-a adoptat pe Maddox, un baietel cambodgian care are acum patru ani.

Gestul ei a jucat un rol important in decizia guvernului de la Phnom Penh de a-i acorda cetatenia. Jolie s-a indragostit de Cambodgia in timpul turnarii filmului "Lara Croft: Tomb Raider" din 2001, in complexul Angkor Wat, si si-a cumparat o casa in aceasta regiune.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.