Actorul urmeaza sa-i cunoasca pe Ion Caramitru si Marcel Iures

Actorul american Ethan Hawke (cunoscut din filmele "Gattaca" sau "Inainte de apus", dar si pentru ca a fost sotul actritei Uma Thurman, cu care are doi copii) vine in Romania pentru a fi amfitrionul balului de caritate de Halloween, organizat pe 29 octombrie la Palatul Parlamentului, de mama lui, Leslie Hawke, stabilita de cinci ani in Romania.

Acesta va fi primul eveniment de strangere de fonduri organizat de Asociatia Ovidiu Rom (condusa de Leslie Hawke) in Romania, in beneficiul programelor "Gata, Dispus si Capabil", desfasurate in Bacau si Bucuresti, care au scopul de a oferi copiilor foarte saraci si familiilor lor acces la educatie. Balul de caritate va beneficia si de participarea unor vedete autohtone de marca, precum Loredana, Andreea Esca, Cabral, Cristi Tabara si Teo.

"Prima iubire a lui Ethan este teatrul si sper sa ii fac cunostinta cu ilustri oameni de teatru din Romania ca Maia Morgenstern, Ion Caramitru, Florin Piersic, Marcel Iures etc.", ne dezvaluie Leslie Hawke. In completarea evenimentului, CinemaPro va proiecta un film cu Ethan Hawke, la finalul caruia actorul va raspunde intrebarilor publicului, dupa care va participa la o sesiune de lectura a unor fragmente din romanul sau, "Miercurea Cenusii", si va da autografe.

Ethan, incognito in Romania

Ethan Hawke a fost pentru prima data in Romania in noiembrie 2000, incognito. A vrut sa vada la fata locului cu ce se ocupa mama lui in tara noastra si, pentru ca tot era in Europa, mai precis in Germania, a dat o fuga pana la Bucuresti, si apoi a fost dus de mama lui, cu trenul, la clasa a II-a, la Bacau.
A doua oara, in februarie 2004, actorul a venit din nou sa isi viziteze mama, punand aceeasi conditie: sa nu stie nimeni, sa nu faca presa valva in jurul lui. "Aceasta va fi cea de-a treia vizita in Romania.

Intotdeauna calatoreste pe fuga. Isi imparte responsabilitatile de parinte pentru cei doi copii ai sai cu fosta sotie, Uma Thurman, si nu ii place sa lipseasca prea mult de acasa.

Sper sa o aduca cu el pe nepotica mea in varsta de 7 ani. Mi-ar placea foarte mult sa avem timp sa ii arat Maramuresul si Transilvania. Ethan spune mereu ca incerc sa ii arat prea multe, ca este obosit, dar, avand atat de putin timp, ce altceva ar putea sa faca o mama? Sunt surprinsa atunci cand oamenii il recunosc, majoritatea dintre ei femei tinere, dar nu sunt foarte uimiti sa il vada aici", povesteste Leslie Hawke, mama actorului si initiatoarea evenimentului.

Harvey Keitel, o promisiune

Despre alte vedete internationale care vor veni la bal, Leslie Hawke spune ca este prea devreme pentru a face promisiuni. "Mama lui Harvey Keitel este romanca si cu siguranta il voi invita. Coincidenta face ca impresarul lui Ethan sa fie tot roman. A revenit in tara anul trecut impreuna cu Ethan, prima oara dupa 30 de ani.

Dar sunt mult mai interesata in implicarea profesionistilor romani decat a vedetelor din strainatate. Este foarte important ca atunci cand organizezi un eveniment caritabil sa iei tot ce a fost donat, si nu sa sfarsesti prin a cheltui banii stransi pentru evenimentul in sine", explica ea.

Ethan Hawke

Actorul, scriitorul si regizorul Ethan Hawke are 34 de ani si a jucat in filme celebre precum "Gattaca" (1997) si "Before Sunset" (2004). Pe 1 mai 1998 s-a casatorit cu actrita Uma Thurman, cu care are doi copii, Maya Ray (7 ani) si Levon (3 ani). Cei doi au divortat in iulie 2004, dar continua sa se ocupe impreuna de cresterea si educatia copiilor. In 2001 a fost nominalizat la Premiul Oscar pentru cel mai bun actor in rol secundar, iar anul acesta a fost nominalizat, impreuna cu colegii sai, la un Oscar pentru cel mai bun scenariu, cu filmul "Before Sunset".

Leslie Hawke

Leslie Hawk are 52 de ani si ultimii cinci i-a petrecut in Romania, la Bacau, ca voluntar al Corpului Pacii. A venit pentru a ajuta Fundatia de Sprijin Comunitar (FSC), care urma sa puna in practica proiectul "Gata, Dispus si Capabil", finantat de Agentia pentru Dezvoltare Internationala a Statelor Unite (USAID). Si-a vandut proprietatile pe care le avea in SUA si, din 2000, se ocupa de copiii strazii, pe care i-a scos din canale si gari si i-a convins sa mearga la scoala, iar pe mamele lor sa isi gaseasca de lucru. In prezent, Leslie Hawk pare sa fi uitat ca a trait o viata in America si ca acolo are un fiu celebru.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.