Barbatii au inceput sa reconsidere pozitia potrivit careia a arata bine se refera exclusiv la femei. Un simt al modei rasufla din ce in ce mai puternic din toate aspectele care privesc viata unui barbat: business, personal si social.

Din pacate, moda pentru reprezentantii sexului puternic nu este suficient de bine cultivata de catre mediile competente, insa eforturile in acest sens incep sa se simta. De acest lucru poate fi invinuita doar natura umana care a fost obisnuita sa accepte ca frumusetea este un apanaj al feminitatii, o arma de lupta dedicata femeilor pentru cucerirea teritoriului mult ravnit. In zilele noastre, pentru a fi cu un pas inaintea celorlalti, este foarte important modul in care arati. Desigur, asortat cu o personalitate puternica. Luate separat, aceste aspecte nu sunt suficiente.

URMARESTE TENDINTELE!

Dar cu tendintele astea care se schimba atat de repede, incat nici nu apuci bine sa te familiarizezi cu ele, ca au si venit altele noi, cum poti oare sa tii pasul?

Un punct bun de plecare ar fi urmarirea celor mai populari artisti din muzica, film sau industria de televiziune. Poti "sa furi" de la acesti promotori de trend si sa adaptezi. Mare grija in gasirea exemplelor bune in aceasta directie! Sigur nu apar greseli daca sunt urmarite celebritati precum: Pierce Brosnan, Tom Cruise, Denzel Washington, Will Smith, David Beckham.

ASCULTA SFATURILE EXPERTILOR!

Multi barbati trec prin viata indrumati, pe calea stilului (si nu numai), de mame, apoi de iubite si intr-un final de sotii. Altii incearca sa imite si adopta ce cred ei de cuviinta. Pentru a-si crea un stil propriu, care sa-i reprezinte "din cap si pana’n picioare", ar fi bine sa inceapa prin consultarea unor pareri competente. Sunt la indemana fiecaruia revistele de specialitate, care contin si editoriale de moda, nu numai stiri sportive ori topurile celor mai sexy femei.

Chiar daca ar parea un lucru greu, pentru ca mentalitatea este de asa natura, incat spune: "Pai ce, stiu altii mai bine decat mine ce mi se potriveste…!?", in timp, rezultatele vor aparea si regulile invatate te vor invata sa te exprimi prin vestimentatie in modul cel mai potrivit si corect pentru tine.

NU UITA CE AI MAI PURTAT!

Moda este un concept ciclic. Ceea ce este vechi poate ajunge din nou, cand nici nu te astepti, in voga. Poate ti s-a atras atentia la un moment dat ca porti ochelari de soare "tip aviator" si ca nu este trendy deloc. Ei bine, acum poti foarte bine sa-i porti pentru ca sunt in mare voga. Si pot fi date zeci de astfel de exemple. Indepartarea lucrurilor mai vechi din garderoba nu este tocmai o idee buna, din moment ce moda isi cam "baga nasul" prin rosturi mai vechi.

Tendinta asta vintage, de a purta in combinatie cu lucruri noi haine "de pe vremuri", ar trebui sa te faca sa scotocesti printre lucrurile pe care nu credeai vreodata ca le-ai mai putea imbraca. Poti sa incepi deja sa cauti tricouri imprimate, butoni de camasa sau jachete de tipul celor de motociclist. Fostele tale lucruri dragi au revenit!

MENTINE-TE IN FORMA!

Moda nu se refera numai la ce porti, ci si la cum o faci. Sa ai mai multa grija de felul in care arati nu este foarte greu si presupune, dupa cum bine se stie (dar merita repetat), schimbari in dieta si mai mult timp dedicat sportului. Rezultatele imediate sunt: o sanatate mai buna si mai multa incredere. Atitudinea deriva din incredere, iar stilul este dictat in mare parte de atitudine.

FII TU INSUTI!

Nu te minti singur! Doar pentru ca o haina Dior arata foarte bine pe un model, nu inseamna neaparat ca este cea mai potrivita pentru tine. Sunt sanse ca tu sa nu te simti foarte confortabil in ea din diverse motive.

Este destul stil pe lumea asta, incat sa ne multumeasca pe toti si sa nu trebuiasca sa iesim in lume purtand lucruri care, in mod sigur, nu ni se potrivesc.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.