O premiera pe saptamana

Jane Fonda, din nou pe ecrane dupa o absenta de 15 ani, si diva pop Jennifer Lopez se infrunta intr-una dintre cele mai proverbiale lupte domestice: soacra isterica contra nora aparent docila.
Rezultatul este insa un film cu happy-end, nici amuzant, nici inedit, ci mai degraba chinuit: "Soacra mea e o scorpie". Charlie (Jennifer Lopez) este o femeie singura, cu multe joburi temporare, care si-a pierdut familia in copilarie. Intr-una din diminetile in care plimba cainii unei bogatase pe plaja, il vede pe El, doctorul Kevin Fields (Michael Vartan), schimba cateva priviri timide si, gata, s-au indragostit. Doar ca isi dau seama de asta ceva mai tarziu, dupa ce ea isi revine din socul cliseu - cum sa se uite un doctor la o sarantoaca -, iar el reuseste sa o convinga ca nu este homosexual (desi comportamentul lui de bogatas-cam-pampalau ne-ar indreptati sa credem contrariul).

Jane Fonda, isterica si alcoolica

Soacra Viola (Jane Fonda), inlocuita de o "papusica" din postul vietii ei, prezentatoare de talk-show, este isterica, consuma orice bautura care contine suficient de mult alcool si are un "inger pazitor" sarcastic, asistenta Ruby (Wanda Sykes). Fiul Kevin o cere de sotie pe Charlie la prima si singura intalnire pasnica dintre ea si mama lui. Dupa criza de tipete si alcool, Viola hotaraste sa impiedice nunta, sa investigheze trecutul lui Charlie si sa-l convinga pe unicul si mult-prea-minunatul ei fiu ca nu a fost crescut la cele mai bune scoli pentru a se casatori cu una care nici macar nu are o slujba stabila.

Momente "tandre" intre femei

Soacra mimeaza un atac de panica atunci cand nora refuza sa ii dea voie sa-i organizeze nunta si, pentru ca este atat de singura si neajutorata, se muta in casa viitorilor miri. Kevin dispare intr-o delegatie, iar nora si soacra impart aceeasi casa, ba chiar si acelasi pat, timp in care fac cu randul la rautati.
Din pacate pentru noi toti, multe dintre aceste rautati sunt exagerate si foarte putin plauzibile. Ceea ce este valabil si pentru personaje: soacra nu stie decat sa fie isterica si sclifosita, nora devine cam brusc malefica si chiar batausa, iar fiul, respectiv sotul, e conceput ca un personaj exclusiv de umplutura.

"Monster-in-Law"

Regia: Robert Luketic
Cu: Jennifer Lopez, Jane Fonda, Michael Vartan, Wanda Sykes
Premiera: 12.08.2005
Distribuit de Intercomfilm la CinemaPro, Cinema Patria, Hollywood Multiplex, Movieplex Cinema Plaza, Glendale Multiplex (Constanta) si Republica (Cluj).


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.