Mediatizarea imbolnavirii de cancer de san a cantaretei australiene Kylie Minogue a determinat numeroase femei sa mearga la medic, iar diagnosticarea precoce in cazul unora dintre ele le va salva viata, au anuntat cercetatorii, numind acest fenomen "Efectul Kylie", transmite Mediafax. "Efectul Kylie" s-a concretizat prin cresterea semnificativa a numarului de mamografii efectuate, care, pe termen mediu, ar putea determina o scadere a numarului de femei care isi pierd viata din cauza cancerului la san, a spus profesorul Simon Chapman de la Universitatea din Sydney.

Celebra cantareata pop Kylie Minogue, in varsta de 37 de ani, a dezvaluit in luna mai ca sufera de cancer la san si a fost supusa imediat unei operatii chirurgicale. Anuntul a atras atentia opiniei publice asupra acestei boli. In cursul celor doua saptamani care au urmat anuntului ei, numarul mamografiilor s-a dublat in Australia, au aratat medicii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.